externe

/FOTO/ Rusia va prezenta noile sale lansatoare de rachete la parada militară de pe 9 mai

04 мая 2022, час 19:00
Делиться:

Rusia va prezenta unele dintre noile sale arme cu prilejul tradiţionalei parade militare de pe 9 mai, de Ziua Victoriei, a anunţat miercuri Ministerul Apărării, relatează dpa, potrivit Digi24.

Festivităţile au loc în fiecare an pentru a marca victoria Uniunii Sovietice asupra Germaniei naziste în cel de-al Doilea Război Mondial şi se obişnuieşte ca Moscova să prezinte cele mai recente exemple de tehnică militară.

„Pentru prima dată, lansatoarele de rachete multiple moderne de tipul Tornado-G, de calibrul 122 mm şi echipate cu control automat şi sisteme de control al focului vor străbate Piaţa Roşie în coloana motorizată”, a declarat ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, potrivit agenţiei de ştiri Interfax.

În total, sunt prevăzute parade militare în 28 de oraşe ruseşti pentru a marca Ziua Victoriei, deşi evenimentul de la Moscova este cel mai important.

Cea mai mare paradă naţională din Rusia ar urma să mobilizeze 11.000 de soldaţi şi 131 de vehicule militare. În plus, vor participa 77 de elicoptere şi avioane. Preşedintele rus, Vladimir Putin, urmează să susţină un discurs.

Kremlinul a anunţat săptămâna trecută că niciun lider străin nu a fost invitat, nici chiar preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko, un aliat apropiat al lui Putin.

Diplomaţi occidentali din Rusia intenţionează, de asemenea, să nu participe la eveniment din cauza vărsării de sânge din Ucraina.

Автор
Redacția TV8
Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram