externe

Rusia a pierdut-o în războiul din Ucraina pe prima femeie colonel: „Kursa” avea doi copii

FOTO: Profimedia Images
04 августа 2022, час 20:34
Делиться:

Rusia a pierdut-o în războiul din Ucraina pe prima femeie colonel, Olga „Kursa” Kachura. Potrivit presei ucrainene, mașina în care aceasta se afla ar fi fost lovită de o rachetă ucraineană în orașul Horlivka, din regiunea Donețk, notează Digi24.

Kachura, care este prima femeie ofițer din Rusia care a murit în războiul din Ucraina. Aceasta a fost comandantul unei divizii de artilerie cu rachete care a bombardat civili în Donețk.

Primarul oraşului Horlivka, Ivan Prihodko, un colaborator al Moscovei, a recunoscut lichidarea Olgăi Kaciur. Vladimir Putin i-a acordat postum cel mai înalt titlu de la Kremlin, de Eroul al Federației Ruse.

Unitatea ei a tras asupra civililor din regiunea Donbas. Kachura, care avea 52 de ani, a spus pe canalele de propagandă ale Kremlinului că îi plăcea să ucidă ucraineni, deși ea era de origine ucraineană, potrivit presei ruse independente.

Kachura, care lucra în departamentul de poliție Horlivka, ar fi trecut de partea pro-rusă în 2014, după ce Putin a orchestrat o revoltă în Donbas.

Ea pretindea adesea ca face parte din forțele regulate ucrainene pentru a comite crime, în vederea discreditării Ucrainei, potrivit forțelor armate ale Ucrainei.

„Kachura este vinovată de bombardarea orașelor din Donbas și de moartea a mulți civili”, a declarat jurnalistul ucrainean Denis Kazanskyi. „În Ucraina, a fost condamnată în lipsă la 12 ani de închisoare, fiind acuzată de terorism”.

Olga „Kursa” Kachura avea doi copii, potrivit Kommersant.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Автор
Redacția TV8
Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!

04 октября 2022, час 10:19
Делиться:
Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram