social

/ВИДЕО/ Municipalitatea s-a săturat să aștepte subterana promisă de Șor. A lansat o licitație pentru efectuarea lucrărilor

05 мая 2022, час 20:44
Делиться:

Promisiuni goale, în campania electorală. Au trecut aproape doi ani de când Partidul Șor a promis să repare pasajul subteran de la intersecția străzilor Dacia și Decebal din sectorul Botanica, iar recent, Primăria Chișinău a lansat licitația de achiziționare a lucrărilor, care vor fi finanțate din bugetul municipal. Și în timp ce reprezentanta Partidului Șor, Marina Tauber, declară că formațiunea sa nu renunță la cele promise, primarul Ion Ceban declară că s-au săturat să tot aștepte. 

Acum un an și opt luni, reprezentanții Partidului Șor anunțau cu mare fast că formațiunea lor va reabilita subterana de la intersecția bulevardului Dacia cu Decebal. Iar în timp ce membrii partidului țineau discursuri înflăcărate, pe un ecran LED era difuzat un filmuleț în care se prezenta cum va arata pasajul subteran după modernizare.

De atunci, însă, lucrurile nu s-au mișcat din loc. Cei care locuiesc în preajmă, ne-au spus că au observat și ei cum construcția veche degradează:

„Strașnic și urât de tot. În primul rând este întuneric. Nici curățenie nu este făcut aici. Dezastru”.

„Starea lasă de dorit. S-ar putea fi mai bine. Noaptea presupun că domnișoarelor le este frică să treacă pe aici”.

Deși timpul trece, iar fapte nu se văd, Marina Tauber ne-a spus că formațiunea sa nu a renunțat la această inițiativă. Motivele întârzierii, invocate de deputată sunt pandemia, conflictul armat din țara vecină, dar și birocrația de la Primărie. Prin urmare, ea nu știe exact când ar putea fi efectuate lucrările. 

„Noi nu am primit, încă unele documente de la Primărie, care nu ne-au permis să mergem înainte după plan. Eu o să mă consult cu departamentul juridic și cu alți colegi care sunt implicați în acest proces și o să vă răspund”, a declarat deputata Partidul Politic Șor, Marina Tauber.

Între timp, întrebat de TV8, primarul general Ion Ceban a declarat că municipalitatea nu poate să aștepte la nesfârșit, până cei din partid își vor onora promisiunile făcute în campania electorală. În acest sens, la sfârșitul lunii aprilie, a fost dat startul licitației de achiziționare a lucrărilor.

„Am așteptat această perioadă de timp. Dumneavoastră ați fost prezenți și angajamentele au fost luate. Dacă angajamentele nu sunt îndeplinite, nu avem decât să reparăm din bugetul municipal. Și asta o vom face”, a menționat primarul capitalei, Ion Ceban.

Agenții economici își vor putea depune ofertele, în perioada 10 - 18 mai curent. Valoarea estimată a lucrărilor ajunge la aproape 8 milioane de lei, bani care vor fi alocați din bugetul municipal. În prezent, în capitală sunt 20 de treceri subterane, dintre care jumătate au fost reparate. Anterior, mai mulți experți declarau că unele dintre acestea nu sunt amenajate conform normelor de circulație pentru persoanele cu dizabilități. De exemplu, banda este prea abruptă și fără mânere de siguranță. 

Автор
Redacția TV8
Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram