economic

R. Moldova va primi un grant de 100 de milioane de euro din partea României: Iohannis a semnat decretul

05 мая 2022, час 18:10
Делиться:

Republica Moldova va primi un grant de 100 de milioane de euro din partea României. Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat joi, 5 mai, decretul privind promulgarea Legii pentru ratificarea Acordului dintre Guvernul României şi Guvernul R.Moldova privind implementarea programului de asistență tehnică şi financiară în baza unui ajutor financiar nerambursabil.

TV8.md reamintește că pe 11 februarie 2022, la Chișinău, Guvernele României și R. Moldova au semnat 13 documente bilaterale. Unul dintre ele se rezumă la implementarea programului de asistență tehnică și financiară în baza unui ajutor financiar nerambursabil în valoare de 100 milioane de euro acordat de România Republicii Moldova.

Banii vor putea fi utilizați pentru implementarea proiectelor în sectoarele cheie ale țării noastre, precum sectorul energetic, transport și infrastructură, dezvoltarea întreprinderilor mici și mijlocii, sănătate, educație, și alte. Aceste investiții vor genera dezvoltarea economică a Republicii Moldova, noi locuri de muncă și oportunități de afaceri. Proiectele concrete care urmează să primească finanțare vor fi stabilite ulterior de către părți. 

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

/VIDEO/ 13 la număr! Documentele bilaterale, semnate la ședința comună a Guvernelor R. Moldova și României

11 февраля 2022, 15:02

Автор
Nadia Mihuța
Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram