politic

/VIDEO/ Vlad Bilețchi a demisionat de la șefia AUR. Cine asigură interimatul funcției

05 мая 2022, час 22:18
Делиться:

Președintele partidului „Alianța pentru Unirea Românilor” (AUR), Vlad Bilețchi a demisionat. Despre asta a anunțat vicepreședintele partidului, Valeriu Munteanu, în cadrul ediției din 5 mai a emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8.

„Vlad Bilețchi a demisionat”, a spus Munteanu. Totodată, acesta a precizat că interimatul funcției este asigurat de Boris Volosatîi.

Vlad Bilețchi a devenit cunoscut opiniei publice de prin 2014, după ce a fondat  Asociația Obștească „UNIREA – ODIP”, ce promova intens ideea unionismului.

În perioada guvernării lui Vlad Plahotniuc, asociația a devenit deosebit de vocală și vizibilă, desfășurând mai multe acțiuni de protest și activități de renovare a unor monumente istorice și a cimitirului ostașilor români din Chișinău. În aproape toate aceste acțiuni, „UNIREA- ODIP ” a fost susținută de o altă asociație a combatanților „Credință Patriei”, condusă de fostul viceministru de interne Ghenadie Cosovan, văzut drept o persoană loială guvernării democratice de atunci.

Bilețchi s-a lansat în politică la 25 de ani. La alegerile parlamentare din 2019 s-a regăsit pe lista Partidului Liberal, dar nu a ajuns în fotoliul de deputat.

În următorul an, tânărul politician a aderat la Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) din România, iar ulterior a fost desemnat lider al formațiunii AUR în Republica Moldova și a condus blocul electoral unionist AUR la parlamentarele din vară.

În campania electorală, AUR a fost acuzat că are interese obscure în Republica Moldova, iar despre Vlad Bilețchi se vorbea că ar avea un rol similar cu cel jucat în trecut de Iurie Roșca, cel care a compromis mișcarea de renaștere națională.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

„Cutia Neagră Plus”, informații din spatele atacului asupra TV8: Relația dintre liderul AUR, Vlad Bilețchi și controversatul om de afaceri, Veaceslav Platon

27 сентября 2021, 16:09

Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram