social

/ВИДЕО/ Vor să spargă stereotipuri! Două femei din Moldova administrează afaceri cu miere

05 мая 2022, час 20:38
Делиться:

Au trăit printre stupi și albine toată viața și au muncit mereu pentru un viitor mai dulce. Este povestea a două tinere din țara noastră, care vor să spargă stereotipul potrivit căruia apicultura este o ocupație pentru bărbați. Astfel, ele demonstrează, zilnic, prin activitatea și devotamentul lor că nimic nu este imposibil, dacă ai dorință și pasiune față de ceea ce faci.

Liza Mămăligă din satul Todirești, raionul Ungheni este exponenta unei dinastii de apicultori. De când se ține minte, albinele i-au fost prietene, pentru că, atât bunicii cât și părinții săi, s-au ocupat de albinărit, iar ea a crescut printre stupi. Astfel, a moștenit și dragostea pentru aceste viețuitoare. 

Din 2012, Liza continuă tradiția și afacerea moștenită de la familie și are grijă de cele câteva zeci de familii de zumzăitoare. A pus și bazele unei întreprinderi sociale, creând produse naturale cu derivatele din prisacă. Și dacă la început, faptul că era cea mai tânără femeie din breaslă o descuraja, acum se mândrește cu asta.

Și Cristina Bacaliuc din satul Andrușul de Jos, raionul Cahul a moștenit de la părinți dragostea față de albine și tot ce înseamnă apicultură. Tânăra este foarte pasionată de activitatea sa și spune că și-ar dori să le lase această comoară fără de preț și copiilor săi. 

Începutul a fost greu, deoarece avea doar câteva familii de albine, iar de-a lungul timpului, drumul ei nu a fost deloc un râu cu miere dulce. Totuși, nu a cedat niciodată în fața greutăților. 

Prisaca Lizei Mămăliga și cea a Cristinei Bacaliuc se numără printre cele 8 la sută dintre cele aproape 7.700, care au fost incluse în Registrul Național al Apicultorilor al ANSA, fiind deținute și administrate de femei.

Автор
Redacția TV8
Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram