social

/ВИДЕО/ Ambuteiaje kilometrice pe străzile din Capitală: Șoferii susțin că lucrările ar trebui să fie desfășurate noaptea

05 августа 2022, час 17:49
Делиться:

Ambuteiaje kilometrice pe străzile din capitală. Viaductul a devenit imposibil de traversat cu mașina, după ce, pe strada Ciuflea, au fost pornite lucrări de reparație. Așa că, deja de câteva zile, șoferii care se aventurează pe aici sunt nevoiți să stea în trafic chiar și cu orele. Și alte sectoare ale capitalei au fost paralizate, astăzi. Pentru că mulți conducători auto încearcă să evite zona viaductului, se formează ambuteiaje pe alte străzi din capitală. Lucrările vor continua, însă, și săptămâna viitoare, iar traficul rutier va fi suspendat pe strada Ciuflea, pe etape, în ambele direcții de circulație.

Cozi kilometrice de trafic în capitală. Asta se întâmplă, după ce strada Ciuflea a intrat în reparație. Șoferii sunt de părere că lucrările de reparație ar fi trebuit de realizat noaptea, pentru ca aceștia să nu încercuiască zona și să nimerească iarăși în ambuteiaj. 

Această coadă imensă de mașini se formează zilnic și nu se absoarbe de dimineață și până seara, de când pe strada Ciuflea au început lucrările de reparație la rețeaua de canalizare a apelor pluviale. Între timp, întregul trafic de pe viaduct este direcționat spre strada Bucureşti și spre gara feroviară. În aceste condiții, responsabilii spun că ambuteiajele nu pot fi evitate. Conducătorii auto spun că au nevoie de aproximativ o oră, pentru a traversa viaductul:

„ - Foarte mult. 
- Cam cât timp? 
- În jur de o oră, peste o oră. 
- Poate încercuiți zona? 
- Da, sigur, pe sub pod”.

„ - Foarte mare ambuteiaj a fost și ieri, alaltăieri. În centru nu ai unde parca mașinile, trebuie să facă ceva.
- Până la o oră - două stați în ambuteiaj? 
- Poate fi o oră, nu mai știu exact”.

„ - Deseori nimerim în ambuteiaje. 
- Cam cât timp ați stat în ambuteiaj? 
- Cam câte o oră, oră și jumătate pe zi. 
- Și vă este greu? 
- Bineînțeles că este greu, e foarte greu. 
- Poate înconjurați zona? 
- Câteodată, da. Încercăm să înconjurăm să facem mai mulți kilometri ca să ajungem la destinația care avem nevoie”.

Din cauza ambuteiajului, o ambulanță a rămas blocată în trafic. Abia după minute bune și jonglări milimetrice printre mașini, a reușit să iasă la drum liber. 

Pentru că s-au săturat să ardă combustibilul în cozi interminabile, dar și din motiv că nu ajung la timp la destinație, șoferii spun că astfel de lucrări trebuie să fie făcute noaptea:

„ - Încurcă la circulație. 
- Pentru șoferi acum este dificil? 
- E dificil. Omul nu reușește să ajungă la punctul în care s-a pornit”.

 „ - E mai dificil ca ziua să se facă lucrările. Pentru șoferi e mai bine noaptea”.

 „ - Cel mai bine noaptea. În Europa fac lucrările de reparație. Când vii dimineața, nu vezi niciun transport care repară”.

Într-un comunicat al Primăriei Chișinău se arată că strada Ciuflea va fi închisă, parțial, de pe 2 până pe 9 august, iar conducătorii auto au fost sfătuiți să ocolească zona, pentru a evita ambuteiajele. Cei ce se vor aventura, totuși, pe viaduct, ar trebui să se înarmeze cu răbdare, cel puțin până marțea viitoare, când lucrările ar trebui să fie finisate. 

Автор
Redacția TV8
Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!

social

Передвижные пункты вакцинации сегодня будут дежурить в Центре и на Буюканах

28 декабря 2021, час 09:13
Делиться:

В столице продолжают работу мобильные пункты вакцинации, оборудованные в общественном транспорте. 

Cегодня троллейбус будет находиться в секторе Центр на улице Арборилор вблизи ТЦ Shopping Malldova, а автобус на Буюканах по адресу:  Каля Ешилор, 10, возле магазина Fourchette.

Пункты вакцинации будут работать с 10:00 до 18:00.

Граждане могут идентифицировать эти транспортные единицы по стикерам со словами в поддержку кампании вакцинации против COVID-19.

Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram