externe

/ВИДЕО/ Președintele Turciei a ajuns la Soci pentru o întâlnire cu Putin. La discuții ar fi prezent și Kadîrov

05 августа 2022, час 17:14
Делиться:

UPDATE: Liderul cecen Ramzan Kadîrov ar fi ajuns la reședința lui Putin de la Soci, înaintea unei întâlniri pe care președintele rus o va avea cu omologul său turc Recep Tayyip Erdogan, potrivit pravda.com.

Vladimir Putin l-a primit vineri, 8 august, pe omologul său turc, Recep Tayyip Erdogan, la Soci, stațiunea rusă de pe malul Mării Negre. Este a doua întâlnire tete-a-tete între cei doi lideri după cea de săptămânile trecute, când au avut un summit la Teheran, scrie Digi24.

Ucraina domină agenda întâlnirii, dar și Siria e la fel de importantă, pentru că și acolo, Moscova și Ankara au interese directe, uneori divergente. Putin i-a spus lui Erdogan la Teheran, luna trecută, că Rusia se opune în continuare oricărei noi ofensive pe care Turcia ar putea să o planifice împotriva militanților kurzi din nordul Siriei. Analiștii consideră că aceste tensiuni fac parte din „cooperarea competitivă” care a definit relația dintre cei doi lideri în ultimii 20 de ani, scrie The Guardian.

Pe de altă parte, liderul turc se bucură de un succes în plan diplomatic, după ce a ajutat la încheierea acordului care a permis reluarea transporturilor de cereale ucrainene în Marea Neagră, iar acum și-a adus cu el la Soci mai mulți miniștri pentru această a doua rundă de discuții cu Vladimir Putin pe care o are în mai puțin de trei săptămâni.

Vladimir Putin și Recep Erdogan urmau să aibă discuții în privat și un prânz de lucru, dar nu și o conferință de presă comună.

Președintele Turciei este primul lider din NATO primit în Rusia de la începutul războiului.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Автор
Redacția TV8
Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!

04 октября 2022, час 10:03
Делиться:
Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram