externe

Aliatul lui Putin, dezamăgit. Lukașenko recunoaște războiul din Ucraina și spune că „operațiunea durează prea mult”

06 мая 2022, час 14:34
Делиться:

Principalul aliat al lui Putin în războiul declanșat împotriva Ucrainei pare dezamăgit. Președintele Belarusului, Alexandr Lukașenko, a declarat că „operațiunea specială” din Ucraina „durează prea mult”. El a făcut aceste comentarii într-un interviu pentru Associated Press.

„Nu sunt atât de mult preocupat de această problemă pentru a spune că totul decurge conform planului rușilor, așa cum afirmă ei, sau totuși este așa cum simt eu. Subliniez, încă o dată, eu simt că această operație durează prea mult”, a declarat Lukașenko.

Mai mult, Lukașenko recunoaște că ceea ce se întâmplă în Ucraina este un adevărat război și nu „operațiune militară specială” așa cum insista până acum.

„Eu cunosc poziția Rusiei. Eu știu ce propune Rusia Ucrainei, dar de ce Ucraina,  pe teritoriul căreia se poartă, de facto, un război și mor oameni, nu este interesată pentru negocieri”, a menționat Lukașenko.

Totodată el a numit inadmisibilă utilizarea armelor nucleare și a îndemnat comunitatea internațională „să facă totul” pentru a evita un eventual conflict NATO-Rusia.

În replică la remarca lui Lukașenko cu privire durata „operațiunii” în Ucraina, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov a declarat că „operațiunea militară în Ucraina se desfășoară conform planului”.

Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram