social

/ВИДЕО/ ASP revine din 10 mai la programul obișnuit. Perfectarea actelor la urgență, reluată

06 мая 2022, час 20:31
Делиться:

Cei care vor să obțină pașapoarte ori buletine în regim de urgență nu pot face, deocamdată, acest lucru. Din motive tehnice, Agenția Servicii Publice a sistat posibilitatea de a urgenta perfectarea actelor. Nu am reușit să aflăm mai multe explicații despre probleme tehnice. Niciun reprezentant al instituției nu ne-a răspuns la telefon. Între timp, astăzi, la câteva dintre oficiile agenției am întâlnit cetățeni, care nu știau că nu vor putea obține acte în 24 de ore. Abia de marțea viitoare, procesul va fi reluat. 

La unul din sediile ASP din sectorul Botanica, deși nu se vedeau rânduri lungi, fluxul de persoane era mare. Printre ei - și acest bărbat, care a vrut să perfecteze actele pentru copii într-o zi. Însă abia atunci când i-a venit rândul, angajații i-au spus că nu o poate face:

„- Mi-au explicat că motivul este cererea prea mare. Și din motive tehnice nu se reușește cu utilajele și oamenii, ca să fie făcut pașaportul într-o zi. 
- Vă trebuia urgent? 
- Da, era de dorit la urgență, fiindcă mâine plecăm din țară”.

Acum va trebui să mai aștepte, la fel ca și această femeie, care a venit, deoarece valabilitatea pașaportului fiului ei expiră. Nici ea nu știa despre problemele tehnice de la Agenție:

„- Chiar nu am știut, acuș o să întreb la informație. 
- Cât timp veți aștepta? 
- Probabil cinci zile, nu mai mult. O să plecăm în vacanță. 
- Când? 
- Degrabă, dar încă nu știu ziua”.

„Acum câteva ore, Agenția Servicii Publice a anunțat că revine la perfectarea actelor în regim de urgență, începând cu data de 10 mai. Asta înseamnă că doritorii vor putea depune cererea de obținere a actelor în aceeași zi sau în termen de o zi”.

Totuși, majoritatea cetățenilor ne-au spus că ei nu se grăbesc, mai ales că perfectarea actelor în regim de urgență este foarte costisitoare:

„O să aștept 20 de zile, fiindcă e scump, iar eu sunt pensionară”.

„- Cred că nu are sens să dai la urgență. 
- De ce? 
- Fiindcă așa e viața. Se poate de răbdat”. 

Am vrut să aflăm care exact sunt motivele tehnice invocate de ASP și anunțate pe data de 4 mai, dar directorul Agenției nu ne-a răspuns la apeluri. Am sunat de mai ori și la telefonul fix al serviciului de presă, dar nici acolo nimeni nu a fost de găsit. Între timp, până marți, oamenii își pot perfecta documentele necesare în termen de 5, 10 sau 20 de zile lucrătoare.

Автор
Redacția TV8
Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram