politic

Oleg Cernei explică de ce și-a suspendat calitatea de membru al Partidului Acțiune și Solidaritate

06 мая 2022, час 22:12
Делиться:

Fostul membru PAS, Oleg Cernei, care a anunțat că va lansa Platforma Acțiune Socială, a spus că și-a suspendat calitatea de membru PAS, fiindcă nu e mulțumit de activitatea unor deputați și miniștri din partid, dar și pentru că e implicat într-un proiect transfrontalier. Declarațiile au fost făcute în cadrul ediției din 6 mai a emisiunii „Întreabă Ghețu” de la TV8.

„Eu am mers din casă în casă, din sat în sat. În momentul când noi am declarat vremuri bune și oamenii acum mă trag de sacou și îmi zic: domnule, ai promis vremuri bune, eu am votat”, spune Cernei.

„Nu mi-a plăcut aroganța unor deputați, unor miniștri, faptul că acești miniștri nu comunică, nu ies în teritoriu. Eu am plecat din PAS, mi-am suspendat calitatea de membru, pentru că eu sunt implicat într-un proiect transfrontalier și asta nu are nimic cu faptul că eu am dreptul să fac o apreciere a actului de guvernare”, a precizat acesta.

Despre faptul că mișcarea civică care urmează a fi lansată se abreviază la fel ca și partidul de guvernare, PAS, Oleg Cernei a punctat: „Maia Sandu este PAS și PAS este Maia Sandu. Toți deputații, aceștia 63, au venit în Parlament pe autoritatea Maiei Sandu, oamenii au votat Maia Sandu”.

Cernei a criticat partidul de la guvernare care, potrivit lui, ar încerca să mulțumească autoritățile ruse.

„Toate acțiunile actualei guvernări, inclusiv a șefei statului, a prim-ministrei și a spicherului Parlamentului, au fost ghidate ca să nu deranjeze pe ursul rus și trebuie s-o spuneți tranșant, inclusiv și acțiunile acestea de 9 mai, dat fiind faptul că este o memorie colectivă, legată de 9 mai și ca rușii să nu zică cumva că noi facem presiuni asupra cetățenilor vorbitori de rusă, ca să nu creadă că noi creăm o situație, ce-au zis autoritățile? Hai să le permitem să se ducă să comemoreze, să facă niște marșuri. 

Noi stăm așa cumva cuminței ca nu cumva să deranjăm ursul rus. Știți cum capul plecat sabia nu taie, iată pe noi s-ar putea să ne prindă nepregătiți chiar dacă noi am aplecat capul și acolo, și acolo”, a menționat fostul membru PAS.

În replică, deputatul PAS, Igor Chiriac, spune că autoritățile statului acționează în interesul cetățenilor.

„Ori de câte ori au fost careva declarații iresponsabile din partea unor reprezentanți ai unor state străine, de fiecare dată, ministrul de Externe, Ministerul de Externe, președintele țării, prim-ministra au venit cu o reacție asupra acestor situații și nu a fost într-un fel sau altul, dictată. Acțiunile care sunt întreprinse de autoritățile RM sunt dictate, în primul rând, de intersele naționale și interesul Republicii Moldova. Instituțiile statului acționează în felul în care consideră că este mai bine pentru cetățeni”, a declarat deputatul.

Oleg Cernei, consilier raional în Sîngerei, care la începutul lunii aprilie a anunțat că își suspendă activitatea de membru al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), a anunțat că imediat după 9 mai va fi lansată o mișcare civică care se va numi Platforma Acțiune Socială și care va susține în totalitate acțiunile președintei Maia Sandu. 

Fostul membru PAS a evitat să spună dacă va conduce sau va face parte din această mișcare civică, însă a precizat că „se discută cu un grup de oameni foarte serioși, care au făcut parte din Blocul ACUM”.

TV8.md reamintește că pe 16 aprilie, Oleg Cernei a anunțat că  își suspendă activitatea de membru al Partidului Acțiune și Solidaritate. Motivul ar fi fost incompatibilitatea calității de membru de partid cu funcția de coordonator în cadrul unui proiect transfrontalier și de dezvoltare locală, finanțat din fondurile Uniunii Europene.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram