politic

Președinta a discutat cu Klaus Iohannis despre tensiunile din Transnistria și ajutorul pentru Republica Moldova

06 мая 2022, час 15:55
Делиться:

Președintele Klaus Iohannis a discutat vineri la telefon cu șefa statului, Maia Sandu, despre efectele războiului din Ucraina, dar și despre tensiunile din Transnistria, potrivit unui comunicat de presă al Administrației Prezidențiale. Iohannis a declarat că România continuă sprijinul și asistența financiară pentru Moldova, scrie g4media.

„Klaus Iohannis a dat asigurări că sprijinul financiar direct în valoare de 10 milioane de euro către Republica Moldova, anunțat de România cu ocazia Conferinței privind Platforma de sprijin pentru Republica Moldova, organizată la 5 aprilie 2022 la Berlin și co-prezidată de România, Germania și Franța, va fi operaționalizat în perioada imediat următoare”, se menționează în comunicat.

Au fost abordate și evoluțiile recente înregistrate în regiunea separatistă Transnistria. Cei doi șefi de stat au condamnat, totodată, orice provocări și tentative de a atrage Republica Moldova în acțiuni care pot pune în pericol pacea și securitatea Republicii Moldova.

Iohannis a reiterat și cu acest prilej sprijinul ferm al României pentru integrarea europeană a Republicii Moldova și angajamentul țării noastre de a sprijini în mod activ și concret acest proces, inclusiv prin asistența acordată în această perioadă pentru completarea părții a doua a chestionarului transmis Republicii Moldova de către Comisia Europeană în vederea fundamentării Opiniei pentru acordarea statutului de candidat pentru aderarea la UE.

Автор
Redacția TV8
Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram