social

Rezultatul perchezițiilor: Pavel Filip și un fost consul al R. Moldova la Odesa, citați pentru audieri la PCCOCS

06 мая 2022, час 17:35
Делиться:

În data de 6 mai, procurorii PCCOCS, de comun cu ofițerii INI, au desfășurat percheziții în dosarul tentativei de deposedare a statului de sediul Consulatului Moldovei în orașul Odesa din Ucraina. Perchezițiile au avut loc în mai multe locații din Chișinău, inclusiv la fostul premier Pavel Filip, un fost consul al Moldovei la Odesa și la o persoană din anturajul „Grupului Andronachi.”

Oamenii legii au ridicat de la aceștia dispozitive de comunicații, suporturi de stocare, documente, ștampile și înscrisuri de ciornă. Urmează ca cele ridicate să fie examinate în cadrul urmăririi penale.

Ulterior perchezițiilor și coroborării cu alte probe din dosar, procurorii PCCOCS i-au citat pentru audieri pe figuranții din dosar. Urmează să fie citate și alte persoane, inclusiv alți demnitari de stat.

În prezent, urmărirea penală continuă, în vederea cercetării tuturor aspectelor infracțiunii și a tuturor persoanelor implicate.

În cadrul unei investigații, jurnaliștii emisiunii „Cutia Neagră PLUS”, au scris că imobilele Consulatului, un teren de aproape jumătate de hectar în cea mai scumpă zonă din Odesa, pe celebra plajă Arkadia, și clădirea Consulatului urmau să fie schimbate, în baza unei decizii din februarie 2019 a Guvernului Filip, pe o casă din Odessa cu 4 ari de pământ a cărei proprietară în acte era Iryna Rolemska. 

Femeia cumpărase casa cu 90 de mii de euro doar cu o săptămână înainte de decizia Guvernului Filip privind schimbul de imobile.

Afacerea din jurul Consulatului de la Odesa a fost atribuită de opoziție și presă intereselor lui Vladimir Andronachi. Acesta însă a respins acuzațiile. Pe de altă parte, ex-premierul Pavel Filip a recunoscut public că Andronchi a fost implicat în schema de la Odessa.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent:t.me/tv8md

Автор
Andreea Josan
Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram