social

Ultima Oră! Procurorii au descins cu percheziții la domiciliul fostului premier Pavel Filip

Casa lui Pavel Filip. Foto: TV8.md
06 мая 2022, час 09:43
Делиться:

Procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) au descins în această dimineață cu perzheții la domiciliul fostului premier Pavel Filip. Perchezițiile au loc în cadrul cauzei penale pornite pe faptul tentativei de deposedare a Republicii Moldova, de bunul imobil sub formă de sediul Consulatului Republicii Moldova în orașul Odesa.

Informația a fost confirmată pentru TV8.md de către purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale, Mariana Cherpec.

„Procurorii PCCOCS efectuează la moment percheziții în cadrul cauzei penale pornite pe faptul tentativei de deposedare a Republicii Moldova, de bunul imobil sub formă de sediul Consulatului Republicii Moldova or. Odesa. Perchezițiile se desfășoară la un ex-prim ministru al Republicii Moldova, precum și la mai mulți membri activi ai grupului criminal organizat condus de ex-deputatul PD, Vladimir Andronachi, implicați în această schemă”, a declarat pentru TV8.md, Mariana Cherpec.

Procurora a precizat ca va reveni cu mai multe detalii în scurt timp.

În anul 2020, Procuratura Generală a inițiat o cauză penală pentru abuz de serviciu manifestat prin tentativa de deposedare a R. Moldova de sediul Consulatului, amplasat în Ucraina, or. Odesa.

În cadrul unei investigații, jurnaliștii emisiunii „Cutia Neagră PLUS”, au scris că imobilele Consulatului, un teren de aproape jumătate de hectar în cea mai scumpă zonă din Odesa, pe celebra plajă Arkadia, și clădirea Consulatului urmau să fie schimbate, în baza unei decizii din februarie 2019 a Guvernului Filip, pe o casă din Odessa cu 4 ari de pământ a cărei proprietară în acte era Iryna Rolemska. 

Femeia cumpărase casa cu 90 de mii de euro doar cu o săptămână înainte de decizia Guvernului Filip privind schimbul de imobile.

Afacerea din jurul Consulatului de la Odesa a fost atribuită de opoziție și presă intereselor lui Vladimir Andronachi. Acesta însă a respins acuzațiile. Pe de altă parte, ex-premierul Pavel Filip a recunoscut public că Andronchi a fost implicat în schema de la Odessa.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent:t.me/tv8md

/VIDEO INVESTIGAȚIE/ Cine este actualul beneficiar al Hotelului Național, vândut prin offshore-uri de Plahotniuc, Platon și Șor

06 июля 2021, 10:07

Автор
Nadia Mihuța
Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram