externe

/VIDEO/ Teroare într-un parc din orașul israelian Elad: Trei oameni, uciși în urma unui atac cu topoare

06 мая 2022, час 09:35
Делиться:

Cel puțin trei persoane au fost ucise joi în urma unui atac într-un parc din orașul israelian Elad, în timp ce țara sărbătorea cea de-a 74-a aniversare a înființării statului evreu, care a coincis cu sfârșitul sărbătorilor musulmane Eid al-Fitr, potrivit Le Figaro, citat de G4media. Alte cel puțin două persoane au fost grav rănite. Martorii și oamenii legii spun că atacatorii ar fi folosit topoare.

„Bucuria Zilei Independenței a fost întreruptă într-o clipă. Un atac criminal în Elad, care șochează inima și sufletul. Nu vom ceda terorii”, este mesajul transmis de ministrul israelian de Externe Yair Lapid. 

Şeful diplomaţiei americane, Antony Blinken, a condamnat joi „cu vehemenţă” atacul „oribil”.

„Este un atac oribil, care a vizat femei şi bărbaţi nevinovaţi, deosebit de odios într-un moment în care Israelul îşi sărbătorea Ziua Independenţei”, a declarat șeful diplomaţiei americane, Antony Blinken, dând asigurări că Statele Unite sunt „ferm” alături de aliatul lor israelian.

Poliţia investighează incidentul drept un atac terorist. În ultimele săptămâni au avut loc o serie de atacuri mortale în Israel și ciocniri violente între palestinieni și poliția israeliană.

Автор
Redacția TV8
Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram