Război în Ucraina, ziua 133: Lupte grele la Donețk, iar Rusia reia amenințarea nucleară. Kievul își schimbă tactica

06 июля 2022, час 18:10

Trupele rusești sunt angajate în lupte grele susținute de focuri de artilerie pe scară largă, în timp ce lansează o ofensivă majoră pentru regiunea ucraineană Donețk, au declarat oficialii ucraineni, după ce Moscova a declarat victoria în provincia vecină Lugansk.

UPDATE: ONU avertizează că nivelul de foamete la nivel mondial s-a agravat din nou anul trecut, după ce în 2020 crescuse vertiginos din cauza pandemiei COVID-19. Este așteptat ca războiul din Ucraina și schimbările climatice să accentueze la o scară fără precedent foametea în regiunile sărace ale lumii, potrivit agențiilor ONU, citate de Reuters.

UPDATE: În teritoriile ucrainene ocupate, rușii fură echipamente și medicamente scumpe din spitale, a declarat miercuri ministrul ucrainean al Sănătății, Viktor Liashko, care a precizat că momentan nu se știe unde sunt duse bunurile jefuite, relatează Ukrainska Pravda.

UPDATE: Informațiile arată că forțele armate mobilizate de Ucraina în războiul cu Rusia sunt formate în proporție de 22% din femei.

UPDATE: Parlamentarii ruși au aprobat cererea de creare a unei organizații moderne de tineret în stilul pionierilor sovietici. Proiectul de lege vizează crearea unei mişcări naţionale pentru copii şi adolescenţi, care are drept principal obiectiv să-i înveţe pe aceștia valorile patriotice, relatează The Moscow Times.

UPDATE: Personalul reprezentanţei Rusiei la Strasbourg urma să se îmbarce miercuri, 6 iulie, la bordul unui avion rusesc şi să părăsească teritoriul francez.

UPDATE: Ucraina a zădărnicit în ultimele ore o încercare de avansare a Rusiei în nordul regiunii Donețk, dar orașul Sloviansk și alte zone civile sunt puternic bombardate, au declarat miercuri oficialii ucraineni, citați de Reuters. Cele mai crâncene lupte se dau în direcţia Sloviansk şi Kramatorsk. „Reținem inamicul la granița dintre regiunea Luhansk și regiunea Donețk”, a declarat guvernatorul Luhansk Serhii Haidai pentru televiziunea ucraineană.

UPDATE: Restaurarea completă a orașului distrus ar putea costa peste 14 miliarde de dolari și ar dura până la 10 ani pentru a găzdui 220.000 de oameni în condiții decente, a declarat miercuri primarul din Mariupol, Vadim Boichenko, citat de Kyiv Independent. Peste 1.350 de blocuri și 40% din casele din oraș au fost distruse sau deteriorate de războiul Rusiei, a spus el.

UPDATE: Bulgaria a blocat un transfer bancar în valoare de aproximativ 890.000 de dolari către ambasada Rusiei de la Sofia din cauza sancțiunilor UE, a anunțat miercuri ministrul de finanțe Assen Vasilev, la câteva zile după ce autoritățile bulgare au expulzat 70 de membri ai personalului diplomatic rus din această țară, relatează Reuters.

UPDATE: După ce a primit mai multe lansatoare de rachete HIMARS şi alte arme cu rază lungă de acţiune, Ucraina şi-a schimbat tactica de război, a remarcat expertul militar Petro Chernyk. „Aceasta este strategia şi tactica corectă, deoarece este destul de dificil şi costisitor să vânezi divizii individuale - totul este mobil, nimeni nu stă pe loc", a spus Chernyk. „Nu contează ce fel de artilerie - tractată, pe roţi, pe şenile sau pe un şasiu de maşină: faci o tragere - apoi te mişti, faci o tragere - te mişti. Noi acţionăm inexact în acelaşi mod. Şi avem în sfârşit mijloacele de a le (distruge) muniţiile la distanţe mari”. Patru dintre sistemele de rachete M142 HIMARS au ajuns deja în Ucraina, iar Statele Unite promit să livreze alte patru la mijlocul lunii iulie. Armata ucraineană foloseşte deja HIMARS pe front. La 26 iunie s-a raportat că două posturi de comandă ale armatei ruse au fost lovite ca urmare a utilizării HIMARS, potrivit Yahoo News, potrivit Adevărul.

UPDATE: Ministerul rus al Apărării anunţă că forţele ruse au distrus două sisteme avansate de rachete HIMARS fabricate în Statele Unite şi depozitele lor de muniţie din estul Ucrainei. Informațiile nu au putut fi verificate din surse independente.

UPDATE: „În Lisiceansk, ocupanţii au început deja să aducă oameni în taberele de filtrare”, a anunţat Valerii Shybik, şeful administraţiei militare a regiunii, potrivit postului de ştiri Zn.Ua. Precizând: „Avem deja informaţii despre oamenii aduşi la Stachanov”, potrivit Mediafax.

UPDATE: „Confruntarea Rusiei cu ordinea internaţională nu poate continua. Statele Unite vor continua să tragă Moscova responsabilă pentru războiul nedrept împotriva Ucrainei, în toate instituţiile şi organismele multilaterale”, a declarat secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, înaintea reuniunii miniştrilor de externe G20 din Indonezia. „Războiul Rusiei îşi bate joc de Carta Naţiunilor Unite”, atacă Blinken, subliniind că SUA se vor angaja „cu G20 şi alţi parteneri internaţionali pentru a aborda imensele provocări umanitare rezultate din invazia Ucrainei de către Moscova”, scrie Mediafax.

UPDATE: Rusia intenţionează să exporte în jur de 50 de milioane de tone de grâu în 2022, a declarat Ministerul de Externe, Serghei Lavrov, potrivit Interfax.

UPDATE: Comercianții ucraineni de mărfuri agricole Nibulon, Lemtrans, TIS și Kernel construiesc noi terminale în porturile de pe Dunăre și o cale ferată pentru a dezvolta rute alternative pentru exporturile agricole din Ucraina, ocolind porturile maritime blocate de ruși.

UPDATE: În Tokmak, un oraş cu 33.000 de locuitori din regiunea Zaporojie, sudul Ucrainei, autorităţile de ocupaţie au interzis vânzarea de alcool „către persoane care poartă uniformă militară” în magazinele din oraş, scrie agenţia regională ucraineană de ştiri Ria Melitopol.

UPDATE: Guvernatorul ucrainean al regiunii Donețk, ultima provincie din Donbas rămasă parțial sub controlul forțelor ucrainene, i-a îndemnat pe cei 350.000 de locuitori ai zonei să o părăsească în condițiile în care rușii își escaladează ofensiva, relatează Euronews.

UPDATE: Conform publicaţiei Moscow Times, Compania militară Wagner, care are legături strânse cu Kremlinul, ar fi oferit prizonierilor din Sankt Petersburg şi Nijni Novgorod salarii mari şi posibile amnistii în schimbul a şase luni de serviciu în armată. Cei care se ocupă de recrutare i-ar fi avertizat pe cei doritori să se înroleze că vor avea o misiune dificilă şi că nu se vor întoarce toţi acasă, ei urmând să se ocupe de detectarea aşa zişilor nazişti.

UPDATE: Parlamentul rus a înăsprit legislaţia privind trădarea de stat şi spionajul şi a introdus pedepse dure de închisoare pentru cei care incită la acţiuni împotriva securităţii naţionale, inclusiv până la şapte ani de închisoare. „Este un răspuns adecvat şi în timp util la provocările cu care se confruntă ţara noastră în prezent”, a spus membrul camerei inferioare a parlamentului rus, Vasili Piskarev, scrie Mediafax.

UPDATE: Trupele ruse au lansat miercuri atacuri cu rachete asupra orașului Torețk, din regiunea Donețk, mai multe persoane fiind prinse sub dărâmături, a scris pe Telegram șeful administrației militare regionale Donețk, Pavlo Kyrylenko.

UPDATE: Efectele sancțiunilor occidentale și faptul că rușii nu mai pot exporta anumite produse se resimt din plin în economia rusească.  Cea mai mare fabrică de producție de plumb din Rusia și-a suspendat activitatea din cauza încetării exporturilor.

UPDATE: Parlamentul European a respins miercuri o moțiune de a se opune includerii energiei nucleare și a gazelor ca activități economice durabile din punct de vedere ecologic, transmite biroul de presă al legislativului european.

UPDATE: Ucraina susține că armata sa opune o rezistență acerbă în fața forțelor ruse care încearcă să înainteze în regiunea Donbas, provocând pierderi masive pentru trupele Moscovei, transmite CNN.

UPDATE: Autorităţile militare instaurate de armata rusă în Herson  au trecut la noua etapă de rusificare a regiunii. Reţelele sociale Youtube şi Instagram au fost interzise pe teritoriul aflat sub controlul temporar al ruşilor

UPDATE: Uniunea Europeană intenționează să devină cel mai mare investitor în cel mai înalt baraj din lume, aflat în Tadjikistan, au declarat oficiali UE pentru Reuters. Mișcarea are ca scop să ajute Asia Centrală să-și reducă dependența energetică de Rusia și, de asemenea, este energia rusă și o parte a răspunsului UE la Inițiativa Belt and Road pentru infrastructură a Chinei.

UPDATE: Diplomaţia rusă a recunoscut miercuri controalele în curs de desfăşurare de către autorităţile turce pe un cargou care navighează sub pavilion rusesc şi care ar transporta, aşa cum susţine Kievul, grâne ucrainene furate de către ruşi, potrivit AFP.

Un fost model brazilian, care s-a alăturat armatei ucrainene în urmă cu doar trei săptămâni, a murit într-un bombardament rusesc în Harkov. Thalita do Valle, 39 de ani, fusese în misiuni umanitare în întreaga lume și a luptat anterior împotriva ISIS în Irak, potrivit presei braziliene, scrie Digi24.

UPDATE: Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, intenționează să evite să apară în vreo poză oficială de grup cu omologul său rus, Serghei Lavrov, la reuniunea miniștrilor de externe din G20 de la Bali din această săptămână, și va căuta să respingă narațiunile false pe care le promovează partea rusă în ceea ce privește războiul din Ucraina, spune un oficial american familiarizat cu chestiunea, potrivit CNN.

UPDATE: Țările membre ale Uniunii Europene trebuie să facă planuri de urgență pentru a fi pregătite pentru situația în care Rusia întrerupe total livrările de gaze naturale, a avertizat miercuri șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, citată de Associated Press.

UPDATE: Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a făcut apel la aliații occidentali să furnizeze țării sale un sistem de apărare antiaeriană modern și eficace.

UPDATE: Ucraina a cerut Turciei să contribuie la investigarea a trei nave sub pavilion rusesc, ca parte a eforturilor Kievului de a ancheta ceea ce susţine că este furtul de cereale de pe teritoriul ocupat de Rusia, potrivit unor documente oficiale, analizate de Reuters, potrivit Mediafax.

UPDATE: Austria pune în practică clauza „Foloseşte-l sau îl pierzi” („Use it or lose it”) pentru a exclude Gazprom de la imensa sa facilitate de stocare a gazelor Haidach, deoarece în mod sistematic nu a umplut partea sa din această capacitate, a anunţat miercuri Guvernul de la Viena, potrivit Digi24.

UPDATE: Elveția nu se lasă convinsă de Ucraina. Autoritățile din Țara Cantoanelor nu îngheaţă activele ruseşti la insistenţa Ucrainei deoarece consideră că dreptul la proprietate este inviolabil. Ucrainenii vor să-şi reconstruiască ţara cu ajutorul bunurilor ruseşti blocate în străinătate.

UPDATE: Fostul președinte al Federației Ruse, Dmitri Medvedev, s-a referit miercuri la recurgerea la arme nucleare, excluzând de asemenea în avans eventualitatea ca justiția internaţională să decidă sancţiuni împotriva Moscovei, într-un moment în care Curtea Penală Internaţională (CPI) anchetează asupra unor presupuse crime de război comise în Ucraina, informează AFP. "Numai ideea de a pedepsi o ţară care are cel mai mare arsenal nuclear din lume este în sine una absurdă. Şi aceasta creează în mod potenţial o ameninţare pentru existenţa umanităţii", a scris pe contul său Telegram actualul vicepreşedinte al puternicului Consiliu de Securitate al Rusiei.

UPDATE: Rusia a ordonat închiderea conductei prin care România importă petrol din Kazahstan pentru rafinăria Petromidia. Un tribunal rus a ordonat Caspian Pipeline Consortium (CPC), una dintre cele mai mari conducte din lume care aduce petrol din Kazahstan la Marea Neagră, să suspende activitatea timp de 30 de zile, scrie Reuters şi alarabiya.net, potrivit Adevărul.

UPDATE: Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei a transmis, miercuri, într-un mesaj pe Facebook, că rușii au pierdut în lupte aproximativ 36.500 de militari de la invazia pe scară largă, din 24 februarie. Numărul militarilor ruși uciși în luptele din Ucraina este cu 150 mai mare față de ziua precedentă, potrivit bilanțului comunicat de armata ucraineană.

UPDATE: Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a răspuns unui mesaj al Departamentului de Stat de la Washington cu versuri din melodia „One More Time” a cântăreței americane Britney Spears, relatează TASS, citat de Hotnews. „Ned, această declarație a ta este similară cu versurile melodiei: „Singurătatea mă omoară. Când nu sunt cu tine, înnebunesc, dă-mi un semn, fă-o din nou””, a comentat Maria Zaharova.

UPDATE: Ungaria refuză să furnizeze armament Ucrainei pentru a nu-i expune pe maghiarii care locuiesc în regiunea Transcarpatia pericolului bombardamentelor rusești, declarat de ministrul Afacerilor Externe al Ungariei, Peter Szijarto, într-un interviu pentru CNN. 

„150.000 de maghiari locuiesc în partea de vest a Ucrainei. Este evident că dacă furnizăm arme, aceste provizii vor fi vizate de ruși pentru bombardamente. Nu vrem să tragă în regiunile în care locuiesc maghiarii. Trebuie să luăm în considerare securitatea Ungariei și a maghiarilor”, a spus Peter Sijarto.

UPDATE: Șeful administrației militare regionale Donețk, Pavlo Kirilenko, a anunțat, miercuri, într-un mesaj postat pe Telegram, că, marți, în regiunea Donețk, invadatorii ruși au ucis 5 civili și au rănit 21 de persoane.

UPDATE: Procuratura Generală a Ucrainei a anunțat, într-un mesaj pe Telegram, că până în dimineața zilei de miercuri, cel puțin 991 de copii au fost răniți în Ucraina ca urmare a agresiunii armate pe scară largă a Rusiei. 

„Conform informațiilor oficiale ale procurorilor de minori, 346 de copii au murit și peste 645 au fost răniți. Aceste cifre nu sunt definitive, întrucât se continuă lucrările de stabilire a acestora în locurile în care se duc lupte, dar și în teritoriile ocupate și eliberate temporar”, se arată în mesaj.

UPDATE: Lupta pentru oraşul Sloviansk din estul Ucrainei va fi următoarea confruntare importantă dintre trupele ruse şi armata ucrainiană în lupta pentru Donbas, se arată într-o analiză efectuată de către Ministerul britanic al Apărării.

UPDATE: Producătorul suedez de camioane AB Volvo a început să concedieze o parte din personalul său rus şi să îşi reducă operaţiunile, dar nu a luat decizia de a părăsi Rusia în totalitate, transmite Reuters.

UPDATE: Voluntarii din Belarus care luptă de partea forțelor armate ucrainene împotriva Rusiei au suferit o pierdere grea, comandantul batalionului lor fiind ucis în luptele date la Lisiciansk, oraș ocupat de ruși, scrie săptămânalul Novoie Vremia.

UPDATE: Lupte grele se dau în Ucraina în timp ce trupele ruseşti se deplasează în Doneţk, spune guvernatorul regional, potrivit Sky News. Trupele ruseşti sunt angajate în lupte grele în timp ce se îndreaptă spre regiunea ucraineană Doneţk, după ce au preluat controlul asupra ultimelor două orașe din regiunea vecină Lugansk, a declarat guvernatorul regional Serhiy Gaidai, potrivit ZF.

UPDATE: Banca Angliei (BoE) a avertizat că perspectivele economice pentru Marea Britanie și pentru întreaga lume s-au deteriorat puternic și le-a cerut unităților bancare să-și majoreze rezervele de capital pentru a se asigura că pot face față furtunii economice, scrie Reuters.

UPDATE: Un alt om de afaceri de top care avea legături puternice cu gigantul energetic Gazprom a fost găsit mort la vila sa. Iurii Voronov a fost descoperit în piscină, împușcat în cap.

UPDATE: În noaptea de 6 iulie a.c, unitatea de rachete antiaeriene a Comandamentului aerian „Sud” a Forțelor Armate Ucrainene a doborât două rachete de croazieră trase dintr-un submarin rusesc deasupra regiunii Mikolaiv, scrie armyinform.com.ua, potrivit Newsweek.

UPDATE: Poliția de frontieră turcă a intervenit după ce Ucraina a avertizat că nava Zhibek Zholy, sub pavilion rusesc, transporta ilegal 7.000 de tone de cereale furate din orașul Berdiansk, un port din sud-estul Ucrainei ocupat de forțele ruse, relatează The Guardian. Kremlinul a negat că transportul aparține Rusiei deși anterior s-a lăudat cu „prima navă” care părăsește teritoriul ocupat din Ucraina. La rândul său, ministrul de Externe, Serghei Lavrov, a confirmat că nava opera sub pavilion rusesc, dar a mutat responsabilitatea privind cerealele transportate, potrivit Libertatea.

UPDATE: Ministrul de Externe rus, Serghei Lavrov, a condamnat difuzarea la televiziunea France 2 a convorbirii dintre preşedinţii Franţei şi Rusiei, în care Emmanuel Macron a încercat să-l convingă pe Vladimir Putin să accepte o întâlnire cu Joe Biden, pentru a preveni războiul din Ucraina.

UPDATE: Preşedintele Volodimir Zelenski a mustrat conducerea militară a Ucrainei după critici dure din partea populaţiei, în urma anunțului conform căruia ucrainenii care au vârsta de încorporare au nevoie de permisiune pentru a părăsi locul în care au fost înregistraţi ca rezidenţi.

UPDATE: Statele Unite și o serie de aliați au cerut marți ca organismele naționale de conducere a sporturilor din Rusia și Belarus să fie suspendate din federațiile sportive internaționale. Ambasada Rusiei în Statele Unite a descris această măsură ca fiind „rusofobă" și a declarat că „sportul ar trebui să rămână în afara politicii". (Reuters)

UPDATE: Ministrul leton al apărării, Artis Pabriks, a anunțat restabilirea serviciului militar obligatoriu 

UPDATE: Ucraina a depus o cerere de aderare la OCDE

UPDATE:Lisiceansk, un oraș din Lugansk, care avea cândva 100 de mii de locuitori, zace acum în ruine după căderea sa în fața forțelor rusești, mulți locuitori trăind încă în adăposturi antiaeriene și subsoluri.

UPDATE: Marți, 5 iulie, forțele rusești au lovit o piață și o zonă rezidențială din orașul Sloviansk, în apropierea liniilor de front din Donețk, ucigând cel puțin două persoane și rănind șapte, potrivit oficialilor.

UPDATE: Președintele parlamentului cecen, Magomed Daudov, un apropiat al lui Ramzan Kadîrov, spune că batalioanele cecene care luptă în Ucraina „vor merge înainte până la Berlin” dacă „Putin nu le va opri”, potrivit Digi24.

UPDATE: Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a cerut tuturor părţilor din lume să depună eforturi pentru a proteja legile internaţionale, deoarece „lumea evoluează într-un mod complicat”, relatează The Guardian.

UPDATE: Secretarul de stat american Antony Blinken va cere săptămâna aceasta națiunilor din G20 să facă presiuni asupra Rusiei pentru a sprijini eforturile ONU de redeschidere a căilor maritime blocate de conflictul din Ucraina și va repeta avertismentele adresate Chinei de a nu sprijini efortul de război al Moscovei.

Război în Ucraina, ziua 132: Risc în creștere de accident nuclear. Rusia trece la economie de război
/VIDEO/ Detalii cutremurătoare despre tragedia din Căușeni: Bărbatul a fost găsit mort în zăpadă, cu lopata alături
/VIDEO/ Detalii cutremurătoare despre tragedia din Căușeni: Bărbatul a fost găsit mort în zăpadă, cu lopata alături
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 644: Atac din Marea Neagră, optimism la Kiev, iar Zelenski e la Odesa! Rusia nu exclude un război cu NATO
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 644: Atac din Marea Neagră, optimism la Kiev, iar Zelenski e la Odesa! Rusia nu exclude un război cu NATO
/VIDEO/ Palestinienii strămutați se întorc la casele lor pe durata armistițiului. Nimic nu le amintește de locul în care au trăit
/VIDEO/ Palestinienii strămutați se întorc la casele lor pe durata armistițiului. Nimic nu le amintește de locul în care au trăit
/METEO/ Noapte cu temperaturi de până la -10 grade și zero precipitații: Cum va fi vremea astăzi, 30 noiembrie 2023
/METEO/ Noapte cu temperaturi de până la -10 grade și zero precipitații: Cum va fi vremea astăzi, 30 noiembrie 2023
/VIDEO/ Record de cereri pe compensatii.gov.md. Cei care au completat solicitările cu erori vor beneficia și ei de ajutor la contor
/VIDEO/ Record de cereri pe compensatii.gov.md. Cei care au completat solicitările cu erori vor beneficia și ei de ajutor la contor

ООН: Количество беженцев из Украины в Европу достигло почти 8 млн человек

05 января 2023, час 10:40

После начала полномасштабной войны в Украине количество беженцев, прибывших в страны Европы из Украины, почти достигло 8 млн. В различных программах помощи украинским беженцам зарегистрированы около 5 млн из них.

Всего с февраля 2022 года были вынуждены покинуть страну 7 915 287 человек. Об этом говорится на сайте Управления верховного комиссара ООН по делам беженцев (УВКБ). 

Молдова вошла в число стран, которая приняла более 100 тысяч человек.

По данным УВКБ, с 24 февраля 2022 года по 3 января 2023 года больше всего беженцев приняла Россия — 2 852 395. В число стран, принявших более 100 тыс. человек, вошли:

 • Польша (1 553 707),
 • Германия (1 021 667),
 • Чехия (476 025),
 • Италия (173 231),
 • Испания (164 705),
 • Великобритания (152 200),
 • Болгария (148 451),
 • Франция (118 994),
 • Румыния (106 786),
 • Словакия (105 205),
 • Республика Молдова (102 103).
 •  

Отдельно отмечены Россия и Беларусь, куда люди также были вынуждены бежать от боевых действий. Границу с Россией пересекли 2 млн 852 тысячи человек, с Беларусью 17,7 тысяч. При этом в ООН нет точных данных о количестве проследовавших из этих стран транзитом в ЕС, вернувшихся в Украину, оставшихся и участвующих в программах помощи беженцам. 

Всего с 24 февраля из Украины в европейские страны выехали более 17 миллионов человек, вернулись в Украину более 9,1 миллиона человек.

Большинство украинцев пересекли польскую границу - 8,6 млн, из них официально зарегистрировались в стране 1,5 млн человек, уже вернулись в Украину 6,5 млн человек.

В Молдову поехали 739 тысяч украинцев, из них вернулись на Родину 371 тысяча граждан. В Словакию выехали более 1 миллиона украинцев, из них 807,2 тыс. уже вернулись, в Румынию - 1,7 млн (1,4 млн вернулись), в Венгрию - 2 миллиона, но нет статистики сколько вернулись в страну.
 

В национальных программах временной защиты и поддержки участвуют 4 905 293 беженца.

/VIDEO/ Cutia Neagră PLUS: Cine se află în spatele gazului ieftin promis de Șor. Planul ascuns pus la cale
/VIDEO/ Cutia Neagră PLUS: Cine se află în spatele gazului ieftin promis de Șor. Planul ascuns pus la cale
/VIDEO/ Ca într-un film american! Cum arată spitalul din Taraclia, după reparația de milioane, susținută partenerii de dezvoltare ai UE
/VIDEO/ Ca într-un film american! Cum arată spitalul din Taraclia, după reparația de milioane, susținută partenerii de dezvoltare ai UE
/VIDEO/ Parlicov, despre gazul de 10 lei promis de Guțul: „Multe promisiuni înainte de alegeri. Toate s-au stins undeva”
/VIDEO/ Parlicov, despre gazul de 10 lei promis de Guțul: „Multe promisiuni înainte de alegeri. Toate s-au stins undeva”
/VIDEO/ Primele declarații ale celor doi fermieri cu dosar penal: „Mașina a fost zdruncinată, nu înseamnă că a fost distrusă”
/VIDEO/ Primele declarații ale celor doi fermieri cu dosar penal: „Mașina a fost zdruncinată, nu înseamnă că a fost distrusă”
/VIDEO/ Zăpada a adus și bucurie! Moș Crăciun pe lac și imagini de poveste din Capitală, surprinse de TV8
/VIDEO/ Zăpada a adus și bucurie! Moș Crăciun pe lac și imagini de poveste din Capitală, surprinse de TV8
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2023 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram