externe

/ВИДЕО/ Atacuri nocturne în teritoriul palestinian. Cum a replicat gruparea islamică după uciderea liderului Jihadului Islamic

06 августа 2022, час 12:15
Делиться:

Atacurile asupra teritoriului palestinian au continuat și în timpul nopții, în timp ce grupare armată Jihad Islamic a lansat, la rândul său, rachete spre statul evreu, unde a fost activat sistemul de apărare anti-aeriană Iron Dome, relatează Libertatea.

La ora locală 04.30 (01.30 GMT), alertele la raidurile aeriene şi loviturile israeliene s-au diminuat, cel puţin temporar. Înainte de confruntările din timpul nopții, armata israeliană a anunțat că a ucis 15 luptători ai Jihadului Islamic, o organizaţie considerată teroristă de Israel, SUA și UE. Loviturile au început vineri după-amiază și au vizat, potrivit armatei israeliene, locuri de fabricare a armelor, potrivit acesteia. De partea celalată, ministerul Sănătăţii de la Gaza a raportat zece morţi, „printre care o fetiţă de cinci ani”, şi 79 de răniţi, potrivit Agerpres.

În replică, grupările islamiste din Fâşia Gaza au lansat peste 100 de rachete spre sudul şi centrul Israelului, dar nu au fost raportate victime. Rachetele au fost lansate spre oraşele Ashdod, Sderot, Ashkelon, Holon şi Yavne, precum şi spre comunităţile Bat Yam şi Rishon Lezion, suburbii ale oraşului Tel Aviv, conform cotidianului Haaretz şi site-ului Ynetnews.com. 

Sistemul de apărare antiaeriană „Iron Dome” a fost activat 

În urma confruntărilor, armata israeliană a activat sistemele antiaeriene, inclusiv instalaţiile antibalistice Domul de Fier, pentru interceptarea rachetelor lansate din Fâşia Gaza.

Iron Dome este un sistem de apărare antiaeriană dezvoltat de firmele israeliene Rafael Advanced Defense Systems și Israel Aerospace Industries, cu sprijinul financiar și suportul tehnic al Statelor Unite. Pus în funcțiune în 2011, rolul lui este de a opri rachetele cu rază scurtă de acțiune și proiectilele trase din Gaza.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Автор
Redacția TV8
Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!

30 сентября 2022, час 09:52
Делиться:
Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram