auto

“Ultimul mohican”! Povestea singurului motor cu 16 cilindri folosit vreodată pe o maşină de producţie

FOTO: autoblog.md
06 августа 2022, час 13:59
Делиться:

Motorul W16 de 8.0 litri propulsează mașinile hipersport ale Bugatti deja de aproape 20 de ani. Singurul motor cu 16 cilindri din lume care poate fi folosit într-o mașină stradală este o adevărată capodoperă inginerească care a devenit o icoană în sine. O privire înapoi la povestea evoluției și dezvoltării sale este o declarație de dragoste pentru unul dintre cele mai impresionante sisteme de propulsie create vreodată şi care în curând ar putea intra în istorie!

16 cilindri. Capacitate de 8.0 litri. O mie şi unul de cai putere. Când Bugatti a publicat primele detalii tehnice despre motorul modelului Veyron 16.4 în 2005, a schimbat instantaneu jocul! A fost senzațional! Niciodată până atunci un vehicul de serie nu a avut un motor atât de puternic, dar atât de compact și capabil să funcționeze la fel de ușor pe cât ar putea șterge recordurile de accelerație.

Citeşte articolul complet pe AutoBlog.MD

Автор
AutoBlog.MD
Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!

04 октября 2022, час 09:48
Делиться:
Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram