politic

/ВИДЕО/ Un an de la învestirea Guvernului Gavrilița: A fost unul dificil din cauza crizelor?

06 августа 2022, час 20:30
Делиться:

În data de 6 august s-a împlinit un an de la învestirea Guvernului Nataliei Gravrilița. Prim-ministra, însă, nu a făcut niciun raport de totalizare alături de echipa sa din executiv. Natalia Gavrilița ieșind la o dare de seamă alături de colegii din Parlament în 11 iulie, când s-a făcut un an de la câștigarea alegerilor parlamentare. 

„Promitem să ne pornim cu dreptul și să pornim curățirea instituțiilor statului și numirea oamenilor onești și profesioniști în funcțiile cheie ale statului.” Este promisiunea făcută de Natalia Gavrilița, acum un an, de la tribuna Parlamentului.  61 de deputați PAS au votat pentru învestirea noului Guvern. Nu au ridicat mâna Partidul Șor și Blocul comuniștilor și socialiștilor, care au criticat atât programul de guvernare, cât și lista cabinetului de miniștri. 

Noul Guvern, condus de Natalia Gavrilița, a fost format din 13 ministere, în loc de 9, așa cum era pe timpul fostului premier Ion Chicu. Cei 16 miniștri care au depus jurământul, în prezența Maiei Sandu, sunt pentru prima dată în această funcție. 

Deși partidul de guvernare a tot negat că vor fi remanieri guvernamentale...

„Cine trebuie să plece? Nimeni.”

Totuși, schimbări au avut loc luna trecută, în 8 iulie. Președintele Comisiei parlamentare agricultură Vladimir Bolea a devenit  ministru al Agriculturii, Viorel Gherciu fiind revocat din funcție la propunerea prim-ministrei Natalia Gavrilița. 

Natalia Gavrilița a fost deseori criticată pentru unele exprimări, bunăoară, s-a întâmplat și atunci când a încercat să explice cauza creșterii prețurilor.

Explicația Nataliei Gavrilița a generat un val de critici pe rețelele sociale. Un tânăr a surprins-o chiar pe prim-ministră în magazin și a luat-o l-a întrebări, ironizând-o

Natalia Gavrilița nu a ieșit cu echipa guvernamentală la raport. Reprezentanții Partidului Acțiune și Solidaritate au făcut un bilanț în 11 iulie, când au marcat un an de la câștigarea alegerilor parlamentare. 

Deși opoziția socialistă a criticat aspru performanțele guvernului Gavrilița, executivul a reiterat de nenumărate ori că în ciuda mai multor crize guvernul  ar fi reușit să nu se abată de la principalele ținte, inclusiv cele sociale, și a găsit soluții atât pentru majorări de pensii, cât și pentru compensații la scumpirea gazelor. Totodată, Guvernul Gavirlița se laudă că a reușit obţinerea statutului de ţară candidată la UE. 

Автор
Redacția TV8
Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!

politic

Майя Санду выступает в Европейском парламенте / LIVE /

18 мая 2022, час 16:07
Делиться:

В среду, 18 мая, президент Молдовы Майя Санду выступает в Европейском парламенте. Предлагаем посмотреть исторический момент вместе.

Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram