social

/VIDEO/ Inspirat de Viorel Mardare. Povestea tânărului care a câștigat bursa de merit în memoria regretatului regizor

07 января 2022, час 23:56
Делиться:

Cât de ușor este să îți construiești o carieră de regizor și prin ce provocări trebuie să treci, până filmul tău ajunge pe marele ecrane? Despre asta ne-a vorbit Liviu Rotaru, student în anul III la Facultatea Regie, Film și TV de la Academia de Muzică, Tratru și Arte Plastice. La ai săi 22 de ani, tânărul are regizate 10 spoturi, 7 filme de scurt metraj și un lungmetraj, iar unele lucrări au fost premiate la concursuri naționale și internaționale. Străduința și eforturile sale au fost apreciate și de un juriu special, care l-a desemnat pe Liviu Rotaru câștigător al bursei în memoria regretatului regizor Viorel Mardare.

Istoria tânărului regizor a început în anii de școală. Fiind încă elev la un liceu cu profil teatral, Liviu Rotaru a decis să participe la un concurs de film național. Era la vârsta de 15 ani. Și i-a reușit. Scurtmetrajul care relatează povestea unui om în scaun cu rotile a captat atenția juriului și a fost nominalizat pentru locul întâi. Până în acel moment, Liviu se visa un jurnalist de succes. 

După absolvirea liceului, tânărul și-a început studiile la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice, acum fiind în anul trei de studii. La vârsta de 22 de ani, Liviu Rotaru a reușit să regizeze 10 spoturi, 7 filme de scurt metraj și unul de lung metraj.

Sursa de inspirație a regizorului sunt munții. Liviu Rotaru a recunoscut că practic fiecare scenariu a fost scris în sânul naturii. Uneori, ideile vin ușor, alteori, simte nevoia să se consulte cu echipa, așa încât scenariul să transmită un mesaj veritabil și clar celor care îl privesc. Iar fiecare filmare se lasă cu amintiri. 

Datorită perseverenței și ingeniozității sale, Liviu Rotaru a câștigat bursa de merit, oferită de o vinărie din Moldova, în memoria regretatului regizor Viorel Mardare și va beneficia de o sumă în valoare de 1000 de lei lunar pe parcursul unui an. Tânărul ne-a povestit că, în copilărie, a privit de mai multe ori spoturile regizate de Viorel Mardare și de fiecare dată a fost inspirat de mesajele profunde și valorile care erau promovate. 

Автор
Redacția TV8
Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram