social

Ambasada Ucrainei în Moldova: „În 2 ani, hitleriștii au ucis 10 000 de oameni în Mariupol, rușii – 20 000 în 2 luni”

07 мая 2022, час 19:16
Делиться:

Regimul putinist l-a depășit pe cel hitlerist după amploarea atrocităților comise de la începutul invaziei în Ucraina. Se arată într-o declarație emisă de Ambasada Ucrainei în Republica Moldova, în preajma zilei de 9 mai.

„În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, timp de doi ani de ocupație, hitleriștii au ucis 10 000 de locuitori în Mariupol, ocupanții ruși, timp de două luni, au ucis peste 20 000 de oameni aici. Acum, orașul este practic distrus de bombardamente”, se menționează în comunicatul Ambasadei.

În declarație se mai menționează că naziștii „trimiteau oamenii în lagărele de concentrare și ucideau milioane de evrei, iar astăzi, rușii au creat așa numitele lagăre de filtrare pentru ucraineni și au organizat deportarea ilegală a peste un milion de ucraineni în Rusia, inclusiv circa 200 de mii de copii”.

De asemenea, Ambasada invocă faptul că ocupanții ruși îi obligă pe cetățenii ucraineni din teritoriile ocupate temporar să muncească forțat pentru mâncare.

„La fel cum naziștii au scos din Ucraina operele de artă, ocupanții ruși fură exponatele de muzeu și patrimoniul cultural din orașele ocupate temporar. Pe urmele staliniștilor și naziștilor, Rusia fură cerealele ucrainene și blochează transporturile din porturile ucrainene, punând în pericol securitatea alimentară a întregii lumi”, se mai menționează în declarație.

Potrivit autorilor, Ucraina are nevoie de ajutor militar, umanitar și financiar decisiv.  Ambasada Ucrainei în Moldova îndeamnă comunitatea internațională să califice manifestațiile de  9 mai din Rusia drept un „show propagandistic, care nu are nimic în comun cu memoria celui de-al Doilea Război Mondial”.

Potrivit informațiilor serviciilor speciale ucrainene, propagandiștii ruși au pregătit deja materiale televizate regizate din teritoriile ocupate și vor încerca să etaleze „fericirea” localnicilor.

Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram