externe

Primele imagini surprinse cu dronele „kamikaze” Switchblade care îi atacă pe militarii ruşi din Ucraina

07 мая 2022, час 15:29
Делиться:

A apărut o primă înregistrare video al unui atac cu drone kamikaze Switchblade asupra forţelor ruseşti realizată de către Brigada 53 mecanizată din Ucraina, transmite antena3.

Devine realitate anunţul Pentagonul făcut la mijlocul lunii aprilie, când spunea că studiază opţiuni de antrenare a mai multor soldaţi ucraineni în ceea ce priveşte utilizarea dronelor Switchblade, donate de SUA.  

Şi Casa Albă anunţa încă din 16 martie că va livra Ucrainei 100 de drone Switchblade, ca parte a unui ajutor militar care valorează 800 de milioane de dolari.  

Dronele Switchblade, cunoscute ca drone „kamikaze”, sunt de mici dimensiuni portabile, au focoase şi detonează la impact.  Cel mai mic model poate atinge o ţintă de până la 10 kilometri distanţă, conform AeroVironment, compania care le fabrică.  

Rusia utilizează la rândul ei modele proprii ale unor drone kamikaze în Ucraina, dar trupele ucrainene declară că acestea nu prea au succes în a-şi lovi ţintele.  

Dronele kamikaze utilizate de Moscova se numesc ZALA KYB, sunt un tip de „muniţii rătăcitoare”, sunt aeronave pilotate de la distanţă ce pot sta mult timp în aer şi pot fi prăbuşite deliberat în grupuri de oponenţi sau vehicule militare.  

Dronele utilizate de ruşi, ZALA KYB fabricate de Zala Aero, pot transporta până la 3 kilograme de încărcătură, zboară sub plafonul radar, cu o autonomie de peste jumătate de oră, cu o rază de aproximativ 40 de km şi pot atinge o viteză de 130km/h.

Автор
Redacția TV8
Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram