social

/VIDEO/ Elevi din mai multe raioane ale țării au venit în vizită la sediul TV8

07 мая 2022, час 23:30
Делиться:

Mai mulți elevi din mai multe raioane ale țării au venit astăzi în vizită la sediul TV8. Tinerii au gustat din meseria de jurnalist. Unii au prezentat știri, iar alții au încercat rolul de moderator de talkshow politic. Elevii au rămas impresionați de noile experiențe.

Imediat ce-au trecut pragul televiziunii, elevii au fost întâmpinați de jurnalista Natalia Ghețu, care le-a povestit despre activitatea celor care muncesc TV8. Le-a vorbit despre cum se coace un buletin de știri la tv, care este drumul de la identificarea unui subiect până la difuzarea lui pe ecran, dar și ce presupune munca jurnaliștilor din departamentul online.

Din redacție, tinerii au mers în studioul de știri. Elevii au fost tentați să descopere munca de prezentator de știri. Contrar așteptărilor, cititul de pe prompter le-a dat unora multe bătăi de cap.

Elevii au gustat și din pâinea unui reporter.

Studiourilor unde au loc emisiunile politice i-au impresionat pe vizitatori. Natalia Ghețu, împreună cu Cristina Lujan, producătoarea talk-show-ului Cutia Neagră, le-au vorbit despre câteva dintre etapele pregătirii unei transmisiuni live.

Cum arată o regie și de ce este nevoie de ea în cadrul unei televiziuni? Au aflat răspuns de la directorul departamentului tehnic.

Vizita elevilor are loc după ce, anterior, ei au trecut printr-un curs privind alfabetizarea media, în cadrul căruia au aflat despre procesele care stau în spatele mass-media.

Автор
Redacția TV8
Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram