social

Veste tristă de la Uniunea Teatrală din Moldova. S-a stins din viață actorul de teatru și film, Vladimir Zaiciuc

08 января 2022, час 14:24
Делиться:

Uniunea Teatrală din Moldova anunță despre trecerea la cele veșnice a Maestrului Vladimir Zaiciuc, Artist al Poporului.

”Cu mare tristețe pentru pierderea suferită, suntem alături de familia îndoliată, în această grea încercare. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, se menționează în comunicatul Uniunii Teatrale din Moldova.

Pe parcursul carierei sale artistice, maestrul a interpretat roluri de rezonanță în teatru și film. Tot el este unul dintre fondatorii  Teatrului „Luceafărul”.

Vladimir Zaiciuc a fost și profesor la disciplina Arta actorului la Conservatorul de Stat „G. Musicescu” din Chișinău în anii 1968-1980.

 A jucat în spectacolele: „Nota zero la purtare”, „Copiii și merele”, „La moara dracilor”, „Arvinte și Pepelea”, „Autorul moare azi”, „Vicleniile lui Scapin”, „Baia”, „Căsătoria”, „Trei surori”, „Păsările tinereții noastre”, „Dragul meu ticălos”, „A cincea lebădă”, „Hamlet”, „Angajare de clovn”.

A jucat roluri principale și roluri secundare,  roluri de comedie și roluri de dramă, roluri sociale și roluri clasice.

Maestrul a  jucat și în film. Debutul în cinematografie l-a făcut pe când era student, jucând în primul film moldovenesc „Când omul nu-i la locul lui” (1957) după un scenariu de Ion Druță „Floare de cireș”.

A mai jucat în filmele „Când se duc cocorii”, „Singur în fața dragostei”, „Zece ierni pentru o vară” și altele.

Vladimir Zaiciuc s-a născut la 4 noiembrie 1937.

Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram