social

/VIDEO/ Au profitat de ultimele zile ale Târgului de Crăciun. Deși au fost mai puțini cumpărători, comercianții nu s-au plâns de vânzări

08 января 2022, час 21:38
Делиться:

Încurajați de plecarea în masă a orășenilor, unii dintre cei care au rămas pe loc au decis să iasă în centrul capitalei. Au trecut și porțile târgului de Crăciun și s-au bucurat că nu este atât de multă aglomerație. Deși a fost mai puțină lume, comercianții nu s-au plâns că vânzările le merg mai rău. Puțini, dar buni. De altfel, târgul se află aproape de final. Guvernul, care a cheltuit în jur de 8 milioane pentru amenajare, a anunțat anterior că târgul va activa până pe 10 ianuarie.

În orașelul de Crăciun, amenajat în spatele Guvernului, astăzi nu am mai surprins aglomerația de altădată. Plecarea chișinăuienilor în vacanțe sau la baștină i-a convins pe cei rămași pe loc să iasă din case și să admire capitala.

„- Am luat vin fiert. Am venit să mă încălzesc. Țoti au plecat pe unde le trebuie. Eu am ieșit pe câteva minute. - Cum e mai bine? În liniște sau când e aglomerat? - Cui îi place când e multă lume? Evident, când e liniște.”

Căciulile din blană de oaie și alte articole vestimentare tradiționale au făcut din ochi celor care au venit la târg.

La mare căutare au fost plăcintele, vinul fiert și gustările care se asociază cu sărbătorile de iarnă. Între timp, și comercianții au observat că de Crăciun pe stil vechi oamenii au ales să plece prin localitățile de baștină.

Târgul de Crăciun, amenajat de Guvern, va fi deschis până luni, 10 ianuarie. Pentru amenajarea teritoriului din bugetul de stat au fost alocate aproximativ 8 milioane de lei.

Автор
Redacția TV8
Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram