politic

Dinu Plângău, convins că Platforma DA va deveni „alternativa politică căutată în societate”

08 мая 2022, час 20:28
Делиться:

Proaspătul președinte ales al Partidului Politic Platforma Demnitate și Adevăr, Dinu Plângău, se arată convins că Platforma DA va deveni, în scurt timp, „alternativa politică căutată în societate”.

„Mulțumesc tuturor colegilor pentru acest proces democratic. Sunt sigur că Platforma DA va renaște și va deveni în cel mai scurt timp alternativa politică atât de mult căutată în societate. Nu este o victorie, este o responsabilitate și o onoare să fiu ales prin vot secret în calitate de președinte al celui mai frumos partid. Ceea ce contează acum pentru noi este echipa care va forma un adevărat cabinet din umbră, care vine să susțină parcursul proeuropean al Republicii Moldova”, a scris președintele Platformei DA.

Duminică, 8 mai, Dinu Plângău a fost  desemnat în calitate de președinte al Partidului Politic Platforma Demnitate și Adevăr. Pentru candidatura lui Dinu Plângău au votat 163 de delegați prezenți la Congresul formațiunii.

În cursa pentru șefia partidului au participat doi candidați – președintele nou ales, Dinu Plângău și Chiril Moțpan, pentru care și-au dat votul 151 de delegați prezenți la Congresul.

„Vă mulțumesc tuturor pentru votul acordat, celor care au votat pentru domnul Moțpan”, a declarat după procedura de vot președintele nou ales.

 „Vă mulțumim pentru acest exercițiu democratic extrem de frumos și util pentru Republica Moldova. Felicitări pentru Dinu Plângău. Sper că va reuși să ducă la bun sfârșit ceea ce și-a propus și anume să unească Partidul. Să luptăm pentru adevăr, pentru demnitate. Felicitări tuturor”, a declarat contracandidatul lui Plângău, Chiril Moțpan.

Fostul președinte al formațiunii, Andrei Năstase, de asemenea, l-a felicitat pe președintele nou ales al formațiunii.

„Îl felicit și-l îndemn să țină cont de sfaturile pe care le-a primit și să înțeleagă că Platforma DA, în momentul de față are nevoie nu de 50+ 1, dar are nevoie de  100 de mii. Felicitări, să ai un mandat ușor, deși,  mă îndoiesc având în vedere timpurile pe care le trăim, dar mizează pe mine, pe colegi și bineînțeles pe Dumnezeu”, a spus Andrei Năstase.

TV8 amintește că Andrei Năstase și întreaga conducere a Platformei DA au demisionat în iulie anul trecut, după ce partidul a obținut un rezultat modest în cadrul alegerilor parlamentare anticipate, de puțin peste 2% din voturi.

Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram