social

Regimul de intrare în România nu se schimbă. Țara vecină a prelungit cu încă 30 de zile starea de alertă pe teritoriul său

09 января 2022, час 14:48
Делиться:

Ambasada României în Republica Moldova informează că cetățenii moldoveni  pot intra, în continuare, pe teritoriul țării vecine, însă pot fi plasați în carantină dacă nu se încadrează în excepțiile prevăzute de legislație.

România a prelungit cu încă 30 de zile starea de alertă pe teritoriul său, iar începând de astăzi intră în vigoare noile prevederi privind regimul carantinei pentru persoanele care sosesc în România.

Respectiv, la intrarea în România nu intră în carantină persoanele vaccinate sau trecute prin boală în ultimele 180 de zile, dacă prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR, efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea îmbarcării sau intrării pe teritoriul național. Sunt plasate în carantină pentru 5 zile, la o adresă declarată sau într-un spațiu special amenajat, persoanele nevaccinate ori cele care nu au fost confirmate pozitiv pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 180 de zile anterioare intrării în țară, dacă prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea îmbarcării sau intrării pe teritoriul național. De asemenea, vor fi plasate în carantină, inclusiv persoanele vaccinate sau trecute prin boală dar care nu prezintă un test RT-PCR  negativ.   

Intră în carantină pentru 10 zile persoanele nevaccinate ori persoanele care nu au fost confirmate pozitiv pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 180 de zile anterioare intrării în țară și nu prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru COVID-19 efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea îmbarcării.

Sunt exceptate de la prezentarea testului PCR-RT și de la măsura carantinei copiii sub 12 ani, elevii/studenții care fac naveta zilnic, persoanele aflate în tranzit, lucrătorii transfrontalieri și cetățenii români angajați ai operatorilor economici din Republica Moldova, care prezintă dovezi în acest sens, piloții de aeronave și personalul navigant al acestora, precum și mecanicii de locomotivă şi personalul feroviar, conducătorii autovehiculelor cu capacitatea maximă autorizată mai mare de 2,4 tone care asigură transportul de marfă,

Pentru situații deosebite care vizează participarea la evenimente familiale legate de naștere, căsătorie sau deces, deplasări pentru intervenții și tratamente medicale în cazuri care nu suportă amânare cum ar fi afecțiuni oncologice, insuficiență renală cronică în program de hemodializă, fără a se limita la acestea, preschimbare documente de identitate, părăsirea țării, prezentarea la centrul de vaccinare conform programării în vederea vaccinării, poate fi analizată suspendarea temporară a măsurii de carantină, pe baza documentelor justificative.

Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram