politic

/VIDEO/ Violeta Ivanov, eliberată din izolator pentru a-și înmormânta mama

09 февраля 2022, час 14:25
Делиться:

Fosta deputată comunistă, în prezent membră a Partidului Politic Șor, aflată în arest preventiv în izolatorul Centrului Național Anticorupție, fiind bănuită de îmbogățire ilicită, a fost eliberată astăzi, pentru câteva ore, pentru a-și înmormânta mama, decedată acum câteva zile. 

Ivanov a participat la ceremonia funerară după ce a primit marți acordul procurorilor în acest sens. 

Reprezentanții Procuraturii Generale au precizat că ex - deputata va fi însoțită de o escortă. 

Joi, 10 februarie, Curtea de Apel Chișinău va examina recursurile depuse de avocații lui Ivanov, Vitiuc, Zagorodnîi, Reșetnicov și Sîrbu privind arestul prevemtiv. Apărarea cere eliberarea acestora din izolator. 

Mama fostei deputate Violeta Ivanov a decedat luni, 7 februarie, la mai puțin de o săptămână după reținerea fiicei sale. Fosta deputată comunistă se află în arest preventiv pentru 20 de zile în izolatorul CNA. Foștii săi colegi de partid, ex - deputații Anatolie Zagorodnîi și Vladimir Vitiuc, Sergiu Sîrbu și Artur Reșetnicov, și ei bănuiți de îmbogățire ilicită, au fost plasați în arest preventiv pentru 30 de zile. 

Procurorii din cadrul Procuraturii Anticorupție (PA) în comun cu ofițerii Serviciul de Informații și Securitate și ai Agenției de Recuperare a Bunurilor Infracționale, au descins în dimineața zilei de 2 februarie cu percheziții la domiciliul a 13 foști deputați, învinuiți de îmbogățire ilicită. Potrivit procurorilor, în rezultatul perchezițiilor efectuate au fost depistate mai multe sume bănești,  proveniența cărora va fi cercetată în cadrul urmăririi penale.      

Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram