social

Cifre oficiale de la IGP: Câți cetățeni au ieșit la marș de 9 mai și câte persoane vor fi amendate

Foto: socialistio.md
09 мая 2022, час 14:41
Делиться:

Șeful Inspectoratului General al Poliției, Viorel Cernăuțeanu, susține că circa 37 de mii de cetățeni au participat la evenimente festive organizate de 9 mai, iar 90 de persoane au fost sancționate pentru că au încălcat legislația Republicii Moldova. Mai exact, pentru că purtau simbolurile interzise prin lege de către Parlament.

„Pe parcursul zilei am avut o serie de măsuri pe întreg teritoriul Republicii Moldova. În linii mari, am avut în 50 de localități măsuri organizate în contextul zilei de 9 mai. Poliția a fixat nerespectarea sau încălcarea unor reguli a legislației în mare parte. În total au fost acumulate 42 de materiale unde sunt vizate 90 de persoane. 38 sunt cu referire la panglică și la alte simboluri interzise”, a declarat Viorel Cernăuțeanu.

Totodată, șeful IGP precizează că poliția a acționat prompt pentru a nu admite careva nereguli.

„Din numărul celor 90 de persoane fixate pentru nerespectarea legii, 24 sunt identificate și se află în proces de examinare”, a precizat Cernăuțeanu, precizând că au fost întocmite 12 procese verbale cu privire la simbolurile interzise. „7 sunt din teritoriu, 5 în Chișinău”, a precizat el.

Estimativ circa 7 mii de persoane au participal la evenimentele organizate în municipiul Chișinău, iar Viorel Cernăuțeanu a dat garanții că toate persoanele care au încălcat legislația Republicii Moldova vor fi sancționate, inclusiv persoanele publice, politicienii și deputații.

Dat fiind faptul că în unele regiuni urmează a avea loc și alte evenimente, Cernăuțeanu a îndemnat cetățenii să respecte legislația Republicii Moldova și să se conformeze cerințelor impuse de legislație.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent:t.me/tv8md

Автор
Nadia Mihuța
Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram