social

Gavrilița, despre o posibilă mobilizare: „Nu avem motive să ne îngrijorăm sau să recurgem la asemenea acțiuni”

09 мая 2022, час 18:50
Делиться:

După ce sâmbătă au avut loc noi explozii în stânga Nistrului, prim-ministra Natalia Gavrilița, calmează spiritele și susține că există un risc scăzut de ecaladare a acțiunilor militare pe teritoriul Republicii Moldova. Ba mai mult, aceasta a precizat că „analizele noastre indică că nu avem niciun motiv să ne îngrijorăm”.

„Suntem în comunicare permanentă cu partenerii noștri cu care facem schimb de informații. Analizele noastre indică un risc scăzut de escaladare a acțiunilor militare pe teritoriul Republicii Moldova.... Cu această ocazie vreau să dezmint din nou știrile despre o posibilă mobilizare. Nu avem niciun motiv să ne îngrijorăm și să recurgem la asemenea acțiuni. Aceasta arată că eforturile noastre de combatere a dezinformării sunt eforturi importante pentru a reduce starea de anxietate și de neliniște printre cetățeni”, a declarat Natalia Gavrilița.

Totodată, aceasta a dat asigurări că guvernarea va întreprinde toate eforturile pentru a asigura stabilitatea și siguranța cetățenilor.

„Fololsim toate căile diplomatice, toate formatele funcționale cu autoritățile din așa- numita regiune transnistreană. Dacă analizele noastre se vor schimba vom comunica cu oamenii prin canalele oficiale. Solidaritatea înseamnă să ne îndemnăm unii pe alții să ne informăm corect și să comunicăm într-un mod liniștit și să ne asigurăm că menținem pacea pe teritoriul Republicii Moldova”, a conchis prim-ministra.

TV8.md amintește că, în seara zilei de 25 aprilie, la sediul așa-zisului MGB s-a produs o explozie, iar în ziua următoare, au fost aruncate în aer două antene de radiocomunicații din Maiac.

Pretnsele autorități de la Tiraspol au instituit cod roșu de pericol terorist și au declarat că urmele „atacurilor” din regiunea separatistă duc în Ucraina, cu scopul de a atrage Tiraspolul în conflictul dintre Rusia și Ucraina.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent:t.me/tv8md

Автор
Nadia Mihuța
Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram