social

Mesajul lui Igor Grosu de 9 mai: „Să sărbătorim pacea. Să nu permitem războiului să ne fure prezentul și viitorul”

09 мая 2022, час 13:55
Делиться:

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a venit cu un mesaj de 9 mai în care îndeamnă cetățenii să sărbătorească memoria buneilor și a străbuneilor care au luptat pentru libertate și pace. „După 80 de ani, tunurile răsună în apropiere noastră, este greu de crezut că în anul 2022 sunte martorii unor astfel de atrocități”, susține Grosu.

„Sunt mii de copii care nici până în ziua de astăzi nu știu unde au fost înmormântați tații lor rămați cu aminitiri grele cum le-au ars casele și staul. Sunt singur că fiecare familie din Republica Moldova cunoaște din povestirile bunicilor sau străbunicilor despre tragedia secolului trecut”.

„Este datoria noastră să păstrăm vie memoria acestor vremuri. Astăzi mai avem în viață 167 de veterani din cel de-Al Doilea Război Mondial și mă bucur că alături de colegii din Parlament am reușit să alocăm o alocație unică de 10 mii de lei. Stimați veterani, voi v-ați riscat viața și sănătatea pentru țară, iar datoria noastră în vremuri grele și incerte este să vă fim alături”.

„Adevărul este că războiul reprezintă cel mai mare rău și acum ne dorim ca pacea să triumfe și oamenii să se întoarcă la viața normală. Haideți să sărbătorim memoria înaintașilor noștri, care și-au dat viețile ca noi să sărbătorim în pace. Acesta este adevăratul omagiu față de ei. Astăzi, vreau să sărbătorim pacea. Noi nu trebuie să permitem ca războiul să ne fure prezentul și viitorul”, a declarat Igor Grosu.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent:t.me/tv8md

Автор
Nadia Mihuța
Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram