social

„Vor primi amenzi în rând cu toți cetățenii”. Socialiștii și comuniștii, care au purtat panglica bicoloră, documentați

09 мая 2022, час 13:09
Делиться:

Fostul șef de stat, Igor Dodon, la fel ca și restul colegilor săi socialiști și comuniști, care au purtat panglici negru-oranj la Marșul de 9 mai, vor fi documentați de poliție și vor plăti amenzi pentru că au sfidat legea și și-au pus la piept simbolul războiului, interzis prin lege în țara noastră. 

„Persoanele au fost identificate, au fost documentate, fixate, urmând a fi invitate pentru întocmirea procesului verbal. Vor primi amenzi în rând cu toți cetățenii care au admis încălcări”, a declarat pentru TV8 șeful Inspectoratului General al Poliției, Viorel Cernăuțeanu. 

„Noi am spus că nu vom merge la provocări, or dacă noi scoteam deputatul din timpul deplasării, asta genera alte riscuri, altercații dintre mulțime și polițiști, ceea ce nu ne-am dorit”, a adăugat Cernăuțeanu.

Potrivit șefului IGP, au fost cazuri de nerespectare a legislației privind purtarea panglicii Sf. Gheorghe în mai multe regiuni din țară, inclusiv în Unitatea Teritorial Administrativă Găgăuzia. 

„Avem și unele procese verbale întocmite, acolo unde a fost posibil ca persoana să fie documentată imediat. Acolo unde nu a fost posibil, aceste acțiuni vor fi realizate pe parcursul zile de azi sau în zilele următoare”, a explicat Viorel Cernăuțeanu. 

Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram