Cu aproape 100 de dolari mai mult pentru mia de metri cubi. Prețul de achiziție al gazelor naturale, mai mare pentru luna ianuarie

10 января 2022, час 12:26
Делиться:

În luna ianuarie 2022, prețul gazelor naturale livrate Republicii Moldova a ajuns la 646 de dolari pentru mia de metri cubi, adică cu aproape 100 de dolari mai mult decât în decembrie 2021, când am plătit 550 de dolari. 

„Majorarea acestuia în comparație cu prețurile din noiembrie și decembrie se datorează creșterii continue a cotațiilor la bursele europene de gaze, precum și a costului coșului de produse petroliere, cu care este corelat prețul de achiziție al gazului”, se menționează într-un comunicat de presă al Gazprom. 

Amintim că, pe 24 decembrie, ANRE a anunțat că începând cu 1 ianuarie 2022, pentru un metru cub de gaze, cetățenii vor achita un tarif de 11 lei, cu TV inclus.

Totodată, a fost aprobat și prețul final de 10,19 lei fără TV inclus, pentru un metru cub de gaze naturale, preț care urmează a fi inclus în facturi începând cu luna ianuarie a noului an.

Agenția Națională pentru Reglementare Energetică a aprobat și prețul pentru energia electrică furnizată de furnizorul central de energie electrică – S.A. „Energocom” în mărime de 2,29 lei/kWh (fără TVA), adică cu 13 bani mai puțin decât prețul provizoriu aprobat anterior.

Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
0
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram