Echipament de milioane „pe post de decor” la Ministerul Sănătății. Noi acuzații din partea municipalității în adresa MS

10 января 2022, час 10:40
Делиться:

Tulpina Omicron există în Moldova, iar dacă nu a fost încă depistată este din cauza iresponsabilității celor de la Ministerul Sănătății. Cel puțin așa susțin factorii responsabili la nivel municipal. De aceeași părere este și primarul Ion Ceban.

„În percepția lor, tulpina este a copacului  și nu o tulpină de virus. Au băgat capul în nisip, așteptăm să-l scoată după sărbători. Cică nu avem Omicron în Moldova... cum se zice în rusă „zanaves”. Nici nu vom avea cu așa atitudine”, a declarat Ceban.

Problema este că procedura de secvențiere pentru depistarea unei tulpini de virus nu ar fi făcută corect. „Și este de neînțeles, din moment ce OMS a donat Ministerului Sănătății un secvențiator performant, care stă pe post de decor la Ministerul Sănătății”, a specificat Ceban.

Potrivit șefului interimar de la Direcția municipală sănătate, Boris Gâlcă, este vorba despre un secvențiator de performant de câteva sute de mii de euro, care este  deja de trei luni de zile în posesia Ministerului, care a făcut până acum doar două secvențieri. „Este o rușine. Aceste secvențieri trebuie să fie zilnice, iar probele trebuie  să fie luate din aeroport, puncte de trecere a frontierei, din toate raioanele pentru a vedea care este tulpina dominantă în Republica Moldova. Vă asigur că la următoarea secvențiere  vom depista această tulpină”, a declarat șeful interimar al Direcției sănătate, Boris Gâlcă.

La sfârșitul lunii decembrie, responsabilii din cadrul Ministerului Sănătății anunțau că „tulpina Omicron nu a fost depistată pe teritoriul Republicii Moldova” în urma probelor de laborator efectuate.  

Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
0
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram