social

/VIDEO/ O echipă de experți va evalua starea tuturor pilonilor de pe viaduct

10 января 2022, час 10:50
Делиться:

O echipă de experți va analiza starea tehnică a tuturor pilonilor de pe viaductul de la Botanica. Verificările vor avea loc în contextul incidentului de duminică, când un troleibuz a agățat cu capul de troleu funia de oțel și a tras după sine stâlpii de susținere a rețelei de contact”. Ulterior, specialiștii vor veni cu soluții în acest sens. 

Potrivit lui Ion Ceban, pilonii au fost instalați încă în anii 80 și aveau un grad de uzură înalt. 

„Pilonii au ajuns într-o stare gravă, fiind montați prin anii 80, aproximativ 30 de piloni. Astăzi specialiștii vor analiza pilonii de pe podul viaduct și vor propune solutii, deși această evaluare este făcută permanent”, a declarat Ion Ceban.

Șeful Direcției transport public și căi de comunicație, Vitalie Mihalache susține că din cauza materialului antiderapant și altor substanțe agresive, utilizate în procesul de întreținerem metalul pe care au fost instalate elementele rețelei a erodat. 

Totodată, Mihalache asigură că starea podului viaduct este satisfăcătoare și că în acest an urmează a fi evaluate toate podurile din Chișinău.

„De asemenea, vreau să menționez că starea podului este satisfacătore. Astfel de expertize au fost efectuate anterior, inclusiv și cu participarea experților, care efectuează și lucrări de expertiză a podurilor la nivel național. Starea podurilor din municipiul Chișinău va fi evaluată în anul curent. Pentru obiectivul dat, a fost stabilită și suma respectivă în bugetul municipal, pentru a putea demara aceste lucrări de inventariere și expertiză a tuturor podurilor din municipiul Chișinău” , a afirmat Vitalie Mihalache.

Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram