externe

Gordon a explicat la TV8 posibilitatea unui atac nuclear în Ucraina: „Al Treilea Război Mondial deja a început”

10 мая 2022, час 08:09
Делиться:

Există pericolul unui atac nuclear, dar doar de proporții locale. Cel puțin așa a declarat jurnalistul ucrainean Dmitri Gordon în cadrul emisiunii Cutia Neagră de la TV8, care a menționat că Al Treilea Război Mondial a început odată cu invazia Rusiei în Ucraina.

„Rusia la fel ar fi afectată, dacă Moscova ar decide o lovitură nucleară cu rachete strategice în Ucraina. Nu cred că Putin va decide un atac nuclear asupra țărilor din Occident, care susțin Ucraina. Putin nu e un nebun. El înțelege că potențialul său nuclear nu este comparabil cu cel al NATO, inclusiv SUA, și va fi făcut pârjoală sau carne tocată, dacă doar se va gândi să apese acel buton”, a menționat Dmitri Gordon. 

Totuși, jurnalistul nu exclude un atac nuclear în Ucraina cu rachete care pot provoca distrugeri pe o rază de câțiva kilometri.

„Există posibile variante. Dacă va face Putin asta? Greu de spus. Acum el nu are nevoie de asta. El are în arsenalul său destul armament pentru a încercă să înfrângă armata ucraineană, care, grație țărilor NATO, dispune de armament de care Rusia nici nu visează. Dar, e posibil ca un act disperat, când Putin își va vedea eșecul”, a declarat Gordon. 

Totodată, jurnalistul susține că nu vede persoane în jurul lui Putin care ar putea să-l împiedice să lanseze un atac nuclear sau să-l asasineze pentru că funcționarii din cercul său sunt educați de regim, iar oligarhii sunt profund dependenți de liderul de la Kremlin.

„Nu văd pericole pentru viața lui Putin, deocamdată. Pericolul există din partea Ucrainei. Dacă armata noastră va reuși să aibă destul succes, dacă în Rusia vor ajunge mai multe sicrie, dacă Rusia va fi fără bani și speranță, atunci poate fi întreruptă aflarea lui Putin la putere”, a precizat Gordon.

În opinia jurnalistului, o dată cu invazia rusă în Ucraina, „a început Al Treilea Război Mondial”. 

„Al Treilea Război Mondial a început în 24 februarie, atunci când Putin a invadat Ucraina, o țară care nu i-a făcut niciun rău, nu a atacat-o și nu a avut niciun plan în acest sens”, a spus Gordon. 

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Gordon a anunțat la TV8 când se va sfârși războiul Rusiei cu Ucraina: „Este o întrebare dureroasă”

10 мая 2022, 09:05

Автор
Redacția TV8
Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram