politic

Ministerul Apărării, despre declarația serviciilor secrete SUA: Informațiile nu indică extinderea războiului

10 мая 2022, час 21:51
Делиться:

Ministerul Apărării a venit cu o reacție în legătură cu declarațiile Directorului Comunității de Informații din SUA, Avril Haines, care susține că Putin vrea să extindă războiul din Donbas până în Transnistria. Potrivit Ministerului, „cumulul de informații nu indică asupra riscului de extindere a războiului pe teritoriul nostru”.

„Autoritățile Republicii Moldova sunt în strânsă cooperare și schimb de informații cu partenerii țării noastre, inclusiv SUA. Instituțiile abilitate din țara noastră examinează în continuare tot spectrul de scenarii, care vizează evoluțiile de securitate din regiune, iar cumulul de informații nu indică asupra riscului de extindere a războiului pe teritoriul nostru. Avem planuri clare de acțiuni pentru prevenirea oricăror scenarii de destabilizare. Viața și siguranța cetățenilor este prioritatea noastră”, se arată în comunicat.

Nota explicativă a Ministerului Apărării vine în contextul audierilor din Comitetul Serviciilor Armate al Congresului american, în cadrul cărora Directorul Comunității de Informații din SUA, Avril Haines, a informat despre potențiale scenarii de continuare a conflictului în Ucraina.

Ministerul Apărării atenționează că scoaterea din context a declarațiilor oficialei americane creează stări de neliniște și frică în societate și cheamă la calm și discernământ. Totodată, face apel la opinia publică de a evita orice speculații și a nu scoate din context declarațiile lui Avril Haines.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram