social

/ВИДЕО/ A început sezonul nunților! Petrecerea îi va costa scump pe miri: De la meniu, la decor și muzică

10 июня 2022, час 21:39
Делиться:

Sezonul nunților este în toi. Ghinion, însă, pentru tinerii care și-au programat ceremonia pentru această vară, deoarece valul de scumpiri a afectat și această industrie. Prin urmare, în mod inevitabil, seara de neuitat îi va costa mult mai scump, decât își programaseră inițial. S-a scumpit tot, de la meniu și până la serviciile foto-video, decorul și muzică. Din cauza războiului din Ucraina și a situației imprevizibile, multe cupluri preferă să organizeze petreceri mici, cu puțini invitați și produse la preț moderat, ne-au spus unii prestatori de servicii, care încă mai așteaptă ca industria să-și revină după pandemie.

Nunta este o zi importantă din viața fiecărei tinere, de aceea, orice mireasă vrea să arate senzațional. Alegerea unei rochii, pe care să o poarte în seara nunții, este un proces deloc ușor și poate dura chiar și luni de zile. Oferta pe piață este mare, dar și prețurile sunt destul de pipărate:

„- De la 4000 de lei în sus. 
  - Cea mai scumpă care e? 
  - E la 1000, 1000 și ceva de euro”, a menționat proprietara unu salon.

Proprietara acestui salon ne-a spus că, odată cu valul de scumpiri, au crescut și prețurile rochiilor de mireasă, iar tinerele nu prea se avântă să le probeze pe cele de mii de euro.

„- Prețurile s-au majorat un pic, dar nu tare mult, pentru că cererea este la produsele mai accesibile. Oamenii caută ceea ce este la preț mai mic, în jur de 300 - 350 de euro”, a mai adăugat proprietara salonului.

Nici să fii nașă mare nu-i ușor. Prețurile pentru chiria unei rochii de seară pornesc de la 150 de euro

„- Acesta e un model foarte întrebat la noi. Prețul de vânzare este 350 de euro, pentru chirie - 150 de euro. Penele se scot și la comandă poate fi realizată cu modificări. 
  - De la cât încep prețurile pentru chirie? 
  - De la 150 de euro”, a declarat proprietara salonului.

Și meniul pentru masa de nuntă s-a scumpit. Acum, tinerii însurăței trebuie să plătească mai mult pentru platourile cu carne, pește sau alte produse.

„S-au majorat prețurile la toate produsele cu aproximativ 35%, mai ales la produse cum ar fi carnea de vită, somon, care sunt cele mai întrebate la evenimente. Noi nu am majorat cu așa mult, că n-ar fi corect, dar cu 5-10% tot am majorat”, a declarat proprietara unui restaurant, Mirela.

Iar mirii care doresc să păstreze peste ani amintirile despre nunta lor de vis și apelează la serviciile foto-video sunt nevoiți să scoată și mai mulți bani din buzunare.

„Au crescut prețurile peste tot și la serviciciile foto-video. Noi n-am crescut așa mult prețurile. De obicei, creșteam de la an la an prețul cu 50 de euro, acum am crescut brusc cu 150-200 de euro”, a menționat un photographer.

Și un set de lumânări decorative, care se aprind tradițional pe masa mirilor, a crescut cu 70-100 de lei, în timp ce pentru decor, tinerii vor achita cu aproximativ 50 de euro mai mult decât până la valul de scumpiri. Chiar și prețul invitațiilor a fost majorat:

„Dacă, până acum așa model era la 10 lei, acum este 15 lei, deoarece toate materialele de papetărie s-au scumpit am fost nevoiți să scumpim și noi. S-a scumpit doar cu atâta cu cât s-a scumpit pe piață, nu am pus prețurilor. Noi singuri nu suntem bucuroși de prețurile pe care le avem”, a mai adăugat photographer-ul.

Din cauza tuturor acestor scumpiri, dar și a situației imprevizibile, mulți miri preferă să organizeze petreceri mici, cu puțini invitați și servicii mai modeste, spune Daniela, care este moderator de evenimente. După doi ani de pandemie, odată cu deschiderea sezonului de nunți, ea spune că se aștepta la o cerere mare din partea mirilor, dar n-a fost să fie.

„ - Sincer, eu am avut o singură nuntă sezonul acesta. O nuntă mare, restul foarte mic și într-un cerc restrâns. 
  - Și asta tot din cauza cheltuielilor mari crezi? 
  - Da, din cauza prețurilor exagerate și pentru cei care organizează, și pentru cei care vin la ceremonie”, a declarat o moderatoare de nunți, Daniela.

Iar dacă v-ați decis totuși să organizați o nuntă veselă la care invitații să danseze fără odihnă să știți că au crescut și prețurile la muzică. Lia Taburcean, ne-a spus, de exemplu, că acum, pentru o oră de muzică de petrecere, tarifele interpreților consacrați pot depăși suma de 800 de euro. 

Автор
Redacția TV8
Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram