social

/ВИДЕО/ Turismul din Odesa, distrus din cauza minelor: Chiria apartamentelor lângă Marea Neagră, mai ieftină de 7 ori

10 июня 2022, час 19:10
Делиться:

Minele din mare și de pe plajă omoară turismul și economia din orașul Odesa - o destinație populară și printre moldoveni, în vreme de pace. În premieră, chiria apartamentelor aflate pe malul mării a scăzut dramatic, chiar și de aproape 7 ori. Dacă anul trecut, în sezonul estival, erau locuințe care costau, lunar 700 de dolari, acum pot fi luate în arendă și cu 100 de dolari. Autoritățile din Odesa anunță o serie de restricții pentru sezonul estival, din cauza pericolului de pe plaje. Astfel, au interzis deplasările și au intensificat patrulările.

„Desigur, noi nu putem fără mare. Marea este totul. Dacă nu era marea, cred că nici Odesa nu era să fie. Cum să-ți imaginezi orașul fără mare?”, a declarat un locuitor, orașul Odesa, Victor Holchenko.

Administrația Militară Regională Odesa a anunțat o serie de restricții pentru sezonul estival. Sunt interzise deplasările pe plajă, organizarea evenimentelor de amploare și vânzarea băuturilor alcoolice în unitățile de agrement.

„Unitățile de divertisment nu au voie să funcționeze seara. Acestea trebuie să își încheie activitatea în intervalul orelor 20:00 și 22:00”, a menționat un purtător de cuvânt, Administraţia Militară Regională Odesa, Serghei Bratciuk.

Pe plaje s-au intensificat patrulările. Oamenii care insistă să se scalde în mare, sunt avertizați de militari și polițiști că-și riscă propria viață.

„Militarii ne-au spus să nu mergem pe plajă. Nici nu mă duc. Așa va fi vara asta. Cred că se va termina repede, iar victoria va fi a noastră”, au vorbit câțiva oameni.

Unele mine marine, scoase din apă de valuri, au fost amplasate special pentru prevenirea unei debarcări. Și plajele din jurul Odesei au fost umplute de mine, iar orașul a fost fortificat pentru a respinge un eventual asediu. 

Din cauza războiului și a restricțiilor din regiune, industria turismului în Odesa practic nu mai există. S-a ieftinit enorm de mult chiria apartamentelor aflate în preajma mării Negre. Dacă până la conflictul militar, lunar o locuință costa între 600 și 800 de dolari, acum se dau în chirie cu 100 de dolari. Și tot nu există doritori.

„Turismul, vă dați seama, înseamnă nu doar excursii pe străzi. Este vorba de restaurante, hoteluri, suveniruri, servicii pe plaje. Vorbim și de domeniul cultural. Teatre, care sunt mai des vizitate în sezonul estival, concerte diferite. Erau bani mulți. Eu nu știu cum se va descurca orașul fără această susținere”, a declarat proprietarul unui agenții de turism, Odesa, Olexandr Babich. 

Potrivit Administraţiei Militare Regionale Odesa, vânzarea tuturor tipurilor de băuturi alcoolice este permisă doar până la ora 18:00. Ordinul este aplicat și în cazul unităților de agrement – cafenele și restaurante. 

De asemenea, potrivit acestora, în regiune sunt interzise discotecile, serbările, concertele și evenimentele publice de mare amploare. În primele trei luni din acest an, până la începutul războiului, Ucraina era a treia în topul țărilor preferate de moldoveni. peste 16 la sută din cei care au ales să se odihnească, au optat pentru ara vecină. 

Acum, moldovenii stau cât mai departe de această destinație. Deși oficial nu sunt restricții de deplasare, călătoriile în țara vecină nu sunt recomandate, a precizat pentru TV8 proprietarul unuia dintre cele mai solicitate agenții de turism de la noi. În schimb, potrivit acestuia, sunt ucraineni care aleg țara noastră ca destinație turistică.

Автор
Redacția TV8
Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram