externe

Un moldovean ar fi murit în războiul din Ucraina. Acesta lupta de partea Rusiei

10 июня 2022, час 20:30
Делиться:

Un moldovean originar din Bălți, Vasilii Spijavca, care a activat în armata rusă, ar fi murit în războiul din Ucraina. Informația a fost confirmată pentru Newsmaker, de rudele decedatului. 

La războiul din Ucraina, el a ajuns ca soldat în Divizia 106 Gardă Aeropurtată – Tula. Potrivit rudelor bărbatului, Spijavca a decedat pe 1 iunie. El a lăsat în urmă o soție cu doi copii.

Pe 7 iunie, la Tula, la cimitirul militar, a avut loc o ceremonie de rămas bun pentru soldatul de gardă, în vârstă de 35 de ani, scrie presa din regiune.

Pe lângă rudele sale, la comemorare, au participat șeful administrației din Tula, Dmitri Mileaev, și comandantul interimar al Diviziei 106 Gardă Aeropurtată – Tula, colonelul Alexei Bikov.

În timpul mitingului funerar, Dmitri Milyaev a spus:

„Acum băieții noștri sunt în frunte, efectuând o misiune de luptă dificilă în condiții incredibil de dificile. Diviziunea noastră a fost întotdeauna acolo unde este cel mai dificil, cel mai periculos și acolo unde este nevoie de eroism, unde este nevoie de o descoperire. Apără Patria - aceste cuvinte sunt pline de cel mai profund sens pentru oamenii care poartă curele de umăr și sunt gata să apere adevărul, pacea și dreptatea cu armele în mână. 

Vasilii Spijavca a fost puternic, sănătos, nu s-a ascuns la spate și a fost acolo unde avea cea mai mare nevoie, în prima linie. Și-a îndeplinit datoria până la capăt și și-a dat viața pentru țara sa, a fost un adevărat erou. Sunt profund convins că acest sacrificiu nu a fost în zadar. Aceasta este slujirea Patriei în numele păcii, al dreptății în numele tuturor”, a afirmat oficialul din Tula, Dmitri Mileaev.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram