social

Ar fi cerut 3500 de euro, pentru a-l scuti pe un bărbat de răspundere penală. Un ofițer de poliție de la Botanica, reținut pentru corupere pasivă

11 января 2022, час 15:33
Делиться:

Un ofițer superior din cadrul sectorului de poliție Botanica a fost reținut, cu puțin timp în urmă, de către CNA și procurori într-o cauză de corupere pasivă. Polițistul este bănuit că ar fi estorcat de la un bărbat 3500 de Euro, pentru a-l scuti de răspundere penală într-un dosar pornit pe huliganism. Potrivit denunțătorului, l-ar fi telefonat recent ca să-i propună o înțelegere pe marginea materialelor în care figura declarantul. 

Mai exact, denunțătorul a ajuns să fie cercetat de poliție după o încăierare cu un bărbat, care a avut loc în fața unui club de noapte. În timpul încăierării, acesta i-a aplicat bărbatului mai multe lovituri, provocându-i leziuni corporale. Ca urmare, victima a apelat la serviciul 112, solicitând intervenţia unui echipaj de poliţie. 

După ce materialele au ajuns la sectorul de Poliție Botanica, polițistul l-ar fi contactat pe denunțător, cerând 3500 de euro în schimbul calificării actului de huliganism ca și contravenție. Săptămâna trecută, sub controlul CNA, i-au fost transmiși 2500 de euro. Astăzi, în urma perchezițiilor desfășurate, polițistul a fost reținut pentru 72 de ore, iar pe numele lui a fost deschis un dosar penal pentru corupere pasivă. 

Dacă va fi găsit vinovat,  omul legii riscă până la 10 ani de închisoare cu privarea de dreptul de a ocupa funcții publice.

Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram