social

Deputat, despre propunerea Primăriei către CMC: „Votarea tarifelor va fi rezultatul unei târguieli murdare”

11 мая 2022, час 12:48
Делиться:

Fostul consilier municipal al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Alexandru Trubca, a venit cu o reacție după ce primarul Capitalei, Ion Ceban a anunțat că va propune joi, 12 mai, reintroducerea pe ordinea de zi a Consiliului Municipal Chișinău (CMC) a proiectului cu privire majorarea tarifului la transportul public. Acesta susține că „votarea tarifelor va fi rezultatul unei târguieli murdare, iar primarul va primi tariful majorat în timp ce votanții își vor primi terenurile”.

„S-au târguit, târguit și până la urmă s-au înțeles! Acum 3 săptămâni primarul Ceban a introdus pe ordinea de zi a CMC proiectul de aprobare a majorării tarifelor în Transportul Public Municipal la 6 lei. Atunci PAS a anunțat că nu poate susține o majorare fără două elemente cheie care să asigure corectitudinea utilizării banilor de către Regia Transport Electric și Parcul Urban de Autobuze și anume: selectarea unor administratori pe bază de concurs și realizarea unui audit financiar și funcțional la cele două întreprinderi”, a declarat deputatul Trubca.

Din motiv că, consilierii PAS au declarat că acest proiect nu poate fi aprobat în niciun caz, proiectul a fost scos de pe ordinea de zi a Consiliului Municipal Chișinău din acea zi.

„Azi Ion Ceban a ieșit într-o conferință de presă în care justifică neceistatea majorărilor. Evident nimic nu spune despre realizarea unor măsuri de control al administrării celor două întreprinderi, în schimb pare extrem de încrezut. Are voturile în CMC? Este clar că votarea tarifelor în CMC va fi rezultatul unei târguieli murdare. Primarul va primi tarif majorat din care va putea fura prin directorii interimari de la cele 2 întreprinderi, iar votanții din CMC își vor primi terenurile, PUZ-urile și autorizațiile de construcții dorite”, scrie Alex Trubca pe pagina sa de Facebook.

Fostul consilier a venit cu un apel către consilierii municipali pe care îi îndeamnă să nu voteze pentru majorarea tarifului la călătoria cu autobuzul și troleibuzul.

„Îndemn consilierii municipali de bună credință să nu susțină această decizie, care este rezultatul unei târguieli rușinoase. Fiecare votant al acestei decizii va răspunde în fața legii pentru înțelegerile obscure care stau în spatele acesteia și foloasele necuvenite pe care le vor obține de pe urma votării”.

În cadrul conferinței de presă susținute cu privire la acest subiect, Ion Ceban a declarat că „aceste ajustări la tarife sunt inevitabile la această etapă”, iar municipalitatea își propune să facă și abonamente unificate pentru ambele tipuri de vehicule, iar pensionarii și elevii din clasele primare să nu achite nimic.

Anterior TV8.md a scris că abonamentele unice pentru călătoriile în autobuz și troleibuz vor fi împărțite pe perioade. De exemplu, un abonament pentru o lună pentru un adult ar putea costa 234 de lei. Pentru trei luni prețul este de 594 de lei, iar pentru jumătate de an - 972 de lei.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent:t.me/tv8md

6 lei pentru călătoria cu troleibuzul: Proiectul privind ajustarea tarifelor urmează a fi dezbătut mâine în CMC

11 мая 2022, 11:05

Автор
Nadia Mihuța
Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram