timp liber

/VIDEO/ Republica Moldova s-a calificat în finala Eurovision Song Contest 2022. Lista țărilor care vor evolua pe 14 mai

11 мая 2022, час 00:09
Делиться:

Republica Moldova s-a calificat în marea finală a concursului Eurovision Song Contest 2022. Astfel, piesa "Trenulețul" va răsuna pe scenă și pe 14 mai.

Trupa Zdob și Zdub și orchestra fraților Advahov au evoluat în semifinală sub numărul 9 în concurs. 

Printre țările care vor evolua în marea finală, alături de Republica Moldova, se numără: Elveția, Armenia, Islanda, Lituania, Portugalia, Norvegia, Grecia, Ucraina și Țările de Jos.

Albania, Austria, Bulgaria, Croația, Danemarca, Letonia și Slovenia au ratat calificarea și nu vor cânta pe scena de la Torino în 14 mai.

Abia după finala Eurovision, vor fi publicate pozițiile ocupate de țări în semifinale.

Potrivit caselor de pariuri, melodia Ucrainei continuă să fie printre favorite la câștigarea trofeului, iar pe locul doi se află Italia, urmată de Marea Britanie și Suedia.

Show-ul este prezentat de Laura Pausini, Alessandro Cattelan și Mika.

A doua semifinală Eurovision 2022 va avea loc joi, pe 12 mai, atunci când și WRS, reprezentatul României va intra în concurs, cu numărul 13. În cea de-a doua semifinală vor urca pe scenă reprezentanţi din 18 ţări, respectiv Australia, Georgia, Cipru, Serbia, Finlanda, Azerbaidjan, San Marino, Israel, Malta, Muntenegru, Cehia, Polonia, România, Belgia, Macedonia de Nord, Suedia, Estonia, Irlanda. 

Marea finală Eurovision 2022 va avea loc sâmbătă, pe 14 mai.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram