externe

/VIDEO/ Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, este din nou la Kiev

11 июня 2022, час 12:46
Делиться:

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, este din nou, în Ucraina. Șefa executivului de la Bruxelles a ajuns sâmbătă, 11 iunie, la Kiev, pentru discuții privind aspirațiile Ucrainei de aderare la Uniunea Europeană, transmite Digi24.

„Mă voi întâlni cu președintele Volodimir Zelenski și premierul ucrainean. Vom discuta despre eforturile comune necesare pentru reconstrucția țării și progresele privind calea europeană a Ucrainei”, a declarat von der Leyen.

Este a doua vizită a președintei Comisiei Europene în Ucraina de la începutul invaziei ruse.

Liderii de grupuri politice din Parlamentul European au cerut, joi, 9 iunie, într-o declarație comună, şefilor de stat şi de guvern din ţările UE să le acorde statut de ţară candidat Ucrainei şi Republicii Moldova şi să facă demersuri pentru a adopta o decizie similară în cazul Georgiei.

„Noi, liderii grupurilor politice din PE, facem apel la reuniunea şefilor de stat şi de guvern din 23-24 iunie să decidă asupra cererilor Ucrainei, Republicii Moldova şi Georgiei de aderare la UE”, se menţionează în declaraţia adoptată joi de Conferinţa preşedinţilor.

Ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba a declarat miercuri, 8 iunie, că ţara sa nu va accepta un statut alternativ celui de candidat pentru aderarea la UE, referindu-se la propunerile de creare a unei noi organizaţii care să includă şi Ucraina. 

Ursula von der Leyen a mai fost la Kiev în aprilie.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Автор
Redacția TV8
Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram