social

/DOC/ Studenții-doctoranzi din țară vor primi Bursa de Excelență a Guvernului. Cine sunt cei care au trecut concursul

Foto: ipn.md
12 января 2022, час 15:57
Делиться:

15 studenți-doctoranzi din Republica Moldova vor primi Bursa de Excelență a Guvernului pentru anul 2022, în valoare de 2500 de lei, iar alți patru studenți vor beneficia de Bursa pe domenii științifice, care constituie 2000 de lei. Hotărârea a fost aprobată de către miniștri în cadrul ședinței de astăzi a Guvernului. 

Bursa de Excelență a Guvernului și Bursa pe domenii științifice se acordă anual, pentru un an calendaristic, studenților-doctoranzi înmatriculați la studii la forma de învățământ cu frecvență la zi, cât și cu frecvență redusă, finanțați din bugetul de stat și în bază de contract. 

La concurs au fost depuse 36 de dosare, din cadrul a șase instituții organizatoare de studii superioare de doctorat. În urma evaluării dosarelor de către comisiile de experți, au fost selectați 19 studenți-doctoranzi bursieri, dintre care 15 vor beneficia de Bursa de Excelență a Guvernului, iar  4 vor obține Bursa pe domenii științifice pentru anul 2022.

Participanții la concurs au prezentat studii în diferite domenii ale științei și tehnicii. Au fost înalt apreciate lucrările care pun accent pe subiecte prioritare pentru viața economică și socioculturală a țării. 

Concursul de burse pentru studenții-doctoranzi se înscrie în programul guvernamental de susținere a tinerilor implicați în proiecte de cercetare la nivel național și internațional.

Автор
Nadia Mihuța
Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram