social

Membrii Consiliului Național al Monumentelor vor fi aleși în bază de concurs

12 января 2022, час 17:27
Делиться:

Membrii Consiliului Național al Monumentelor vor fi aleși în bază de concurs. O decizie în acest sens a fost luată de către cabinetul de miniștri care a aprobat modificarea Regulamentului de organizare și funcționare a Consiliului Național al Monumentelor Istorice în scopul asigurării principiului de selectare a membrilor Consiliului în bază de concurs.

La funcția de membru în cadrul Consiliului pot candida specialiștii în domeniu cu excepția funcționarilor publici numiți în cadrul Ministerului Culturii.

De asemenea, aceste modificări includ două componente suplimentare de încetare a calității de membru al Consiliului Național al Monumentelor Istorice, pentru persoanele care au ocupat aceste funcții fără concurs și pentru persoanele care și-au obținut funcția de membru al Consiliului, într-un mod corupt.

Membrii Consiliului au un mandat de trei ani, iar actuala componență a acestei structuri a fost numită în funcție în luna ianuarie a anului 2021, fără concurs.

Consiliul este format din 13 membri specializați în domeniul protejării patrimoniului arhitectural-istoric, reprezentanți ai organizațiilor guvernamentale și nonguvernamentale cu preocupări statutare în domeniu, precum şi până la 3 funcţionari publici din cadrul Ministerului Culturii.

La 8 septembrie 2021, Guvernul a votat un nou mecanism de selectare a membrilor Consiliului Național al Monumentelor Istorice, pentru a asigura succesul celor mai buni specialiști și experți în domeniul patrimoniului arhitectural-istoric.

Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram