economic

Moldovagaz: Există riscul întreruperii aprovizionării cu gaze naturale

12 января 2022, час 16:42
Делиться:

SA „Moldovagaz” a venit cu o notă informativă în care scrie că există riscul ca în următoarea perioadă să fie întreruptă aprovizionarea cu gaze naturale, iar întreprinderea împreună cu Guvernul, lucrează pentru a preveni o astfel de situație.

Potrivit reprezentanților întreprinderii, în prezent se desfășoară negocieri privind  acordarea unui împrumut comercial pe termen scurt pentru plata unei părți din consumul curent în luna ianuarie către SAP „Gazprom” cu instituții bancare cheie din țară.

„Dificultățile existente în acordarea unui astfel de credit sunt de natură tehnică, fiind determinate de situația financiară actuală a SA „Moldovagaz””, inclusiv o datorie istorică mare față de SAP „Gazprom””, se arată într-un comunicat emis de Moldovagaz.

La începutul săptămânii viitoare va avea loc o ședință a Consiliului de observatori al întreprinderii, care va analiza problema plăților curente pentru livrările de gaze naturale cu adoptarea deciziilor corespunzătoare.

Автор
Nadia Mihuța
Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram