externe

Noi violențe la granița dintre Armenia și Azerbaijan. Doi soldați armeni au fost uciși și alți doi au fost răniți

12 января 2022, час 12:14
Делиться:

Noi violențe la granița dintre Armenia și Azerbaijan. Cel puțin doi soldați armeni au fost uciși și alți doi au fost răniți. 

Ciocnirile dintre cele cele două foste republici sovietice din Caucaz, care își dispută regiunea Nagorno - Karabah, de aproape trei decenii, au avut loc în provincia armeană Gegharkunik situată la graniţa estică a ţării, informează Agerpres.ro.

La rândul lor, autorităţile azere au anunţat că un soldat a fost ucis. Ambele părţi s-au învinuit reciproc pentru reluarea luptei. Potrivit surselor armene, situaţia era „relativ stabilă" în seara zilei de marţi.

În toamna anului 2020, conflictul din Nagorno - Karabah a reizbucnit, când Azerbaidjanul a recucerit mari porţiuni regiune, luate anterior de Armenia la începutul anilor 1990. Încetarea focului este monitorizată de forţele ruse de menţinere a păcii.

Lupte grele în regiunea de frontieră au avut loc el mai recent în luna noiembrie. Pentru calmarea tensiunilor, a fost nevoie de discuţii între preşedintele azer Ilham Aliev şi prim-ministrul armean Nikol Paşinian. 

Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram