externe

Cea de-a doua semifinală Eurovision 2022 are loc astăzi! România și alte 17 țări luptă pentru un loc în finală

12 мая 2022, час 10:05
Делиться:

Continuă atmosfera incendiară de la Eurovision 2022! Joi seară, 12 mai, va avea loc cea de-a doua semifinală a celui mai așteptat concurs muzical. Spectacolul va începe la ora 22:00. Diseară, pe scena de la Torino vor urca ceilalți reprezentanți din 18 țări participante. Printre ei, și reprezentanții României. WRS va evolua cu o piesă dansantă „Llámame” cu versuri în limba engleză și spaniolă.  

Alături de România, în cea de-a doua semifinală vor mai evolua Australia, Azerbadjan, Belgia, Cipru Cehia, Estonia, Finlanda, Georgia, Irlanda, Israel, Malta, Muntenegru, Macedonia de Nord, Polonia, San Marino, Serbia și Suedia.

Fanii concursului Eurovision vor putea să voteze dacă provin din una dintre cele 18 ţări reprezentate în semifinala de joi seară. Acestora li se vor alătura, în procesul de vot, telespectatorii din Franţa şi Italia.

Marea finală Eurovision 2022 va avea loc în data de 14 mai.

TV8.md reamintește că Trupa Zdob și Zdub și orchestra fraților Advahov au evoluat în prima semifinală sub numărul 9, iar datorită voturilor obținute s-a calificat în marea finală de sâmbătă.

Printre țările care vor evolua în marea finală, alături de Republica Moldova, se numără: Elveția, Armenia, Islanda, Lituania, Portugalia, Norvegia, Grecia, Ucraina și Țările de Jos. Abia după finala Eurovision, vor fi publicate pozițiile ocupate de țări în semifinale.

Автор
Andreea Josan
Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram