externe

Ministerul Apărării de la Kiev, despre prima fază a războiului cu Rusia: S-a încheiat cu victoria Ucrainei

12 мая 2022, час 22:50
Делиться:

Ministrul adjunct al apărării de la Kiev, Hanna Maliar, susţine că Ucraina a reușit să obţină un avantaj în prima fază a războiului împotriva Federației Ruse, fiindcă ocupanţii nu și-au atins obiectivele și au suferit pierderi grele, potrivit Rador care citează agenția de presă RBC, potrivit HotNews.

„În prima fază, Forțele Armate ale Ucrainei au aplicat o lovitură absolută inamicului, astfel că aceasta s-a încheiat cu victoria Ucrainei, pentru că trupele ruse nu au reușit să-şi atingă obiectivele cheie”, a subliniat oficialul.

Potrivit Hannei Maliar, în prima fază a războiului, trupele ruse au folosit tactica dominării atât în ceea ce privește numărul de militari, cât și cantitatea de arme.

Oficialul susţine că ruşii s-au bazat în primul rând pe elita și profesionalismul unităților lor. Aceste detașamente erau concentrate iniţial în jurul Kievului și a regiunii capitalei ucrainene. Maliar este convinsă că astfel de tactici de dominare au dus la pierderi uriașe în rândurile inamicului.

„Ruşii nu au reușit să-și atingă obiectivul de a bloca oraşul Kiev și au fost nevoiți să-și abandoneze planurile. Astfel, prima fază s-a încheiat prin decizia comandamentului militar al inamicului de a-şi retrage trupele din capitala Ucrainei și din regiunile de nord și de a se concentra asupra regiunilor de est și de sud”, a explicat Hanna Maliar.

Pe 18 aprilie, Biroul Președintelui Ucrainei a anunțat începerea celei de-a doua etape a războiului cu Federația Rusă, desfăşurată pe teritoriul regiunilor de est și de sud ale ţării.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Автор
Redacția TV8
Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram